Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, Asvel’i Ezdi Geçti!

Turkish Airlines Euroleague 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i 84-63’lük skorla ezdi geçti tam anlamıyla.

Bu sonuçla temsilcimiz Fenerbahçe Beko yola namağlup ünvanı ile, üçte üç ile devam ederken Asvel ise bu sezon 2. kez kaybetti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Carsen Edwards kenardan gelerek 19 sayı, 3-4 3sayı ile en skorer isim olurken, Scottie Wilbekin 15 sayı, 4-9 3sayı, Johnathan Motley 13 sayı, 3 ribaund, 3 top çalma ve Nick Calathes 11 sayı, 3 ribaund, 8 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Asvel cephesinde ise Youssoupha Fall 17 sayı, 9 ribaund, Nando De Colo 10 sayı, 5 ribaund, 4 asist ve Joffery Lauvergne 8 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile direnen başlıca isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz geçen hafta bıraktığı yerden bir başlangıç yaptı adeta. Calathes’in liderliğinde akıcı ve akılcı hücumlarla hemen ilk bölümde öne fırladık. Ama sonrasında verdiğimiz hücum ribaundları nedeniyle farkı açamadık, Asvel ikinci şans sayılarıyla maça tutundu. İki takımın da hücumda verimli oynadığı ilk çeyreği Wilbekin’den üst üste gelen üçlükler sayesinde 25-19 önde tamamladık. İkinci çeyrekle beraber takımlar savunmaları sertleştirdi, bu skorun düşmesine neden oldu. Koç Itoudis benchine başvurdu ve alternatif skor opsiyonlarını devreye sokmaya çalıştı ama bunda başarıl olamadı. Her ne kadar hücumda çok üretken olamasak da savunma direncinden ödün vermediğimiz için, bu sayede soyunma odasına 42-36 önde girmeyi bildik.

Üçüncü çeyrekle beraber sarı lacivertliler iki pota altında da üstünlüğü ele geçirdi, farklı bir yarı izleyeceğimizin sinyallerini verdi. Özellikle Motley’nin hücumda ribaundlarındaki dominant performansı sayesinde Asvel savunmasının dengesini bozup, dirençlerini kırmaya başladık. Bu çeyrekte tam anlamıyla bir savunma duvarı ören temsilcimiz sadece 10 sayıya izin verdi ve farkı açarak son 10 dakikaya 65-46 gibi net dominant bir skorla önde girdi. Son çeyrekte ise kenardan gelen Edwards’ın tek kişilik şovunu izledik desek yanlış olmaz. Farkın açılması ve Asvel’in savunmasının düşmesiyle beraber hücumda tüm maharetlerini gösteren Edwards, potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu göstermiş oldu. İki takım da son bölümde az süre verdiği isimleri sahaya sürdü ve temsilcimiz 84-63 gibi net bir skorla sahadan rahat bir galibiyetle ayrıldı.

Sarı lacivertliler sezonunun üçüncü maçını da kayıpsız geçerken bir kez daha dominant bir performans sergiledi. Özellikle savunma tarafında ikinci yarıda örülen duvar, bu sezon koç Itoudis’in takıma tekrar getirdiği enerji ve agresifliğin net bir göstergesiydi. Wilbekin’i bile savunmada gayretli, istekli ve çalışkan bir şekilde izledik. Calathes’in dakikalarını dengelemek ve oyuna farklı bir boyut getirmek için Edwards’ın adaptasyonu ve rolü çok önemli, bunu bilen koç Itoudis de onu bu maçta tam zamanında sahaya atarak havaya girmesini sağladı. İlerleyen maçlarda ona gerçekten ihtiyaç duyulduğunda daha özgüvenli, daha diri bir şekilde sahada olacaktır. Fenerbahçe sezona beklenenden çok ama çok daha üst perdeden bir giriş yaptı. Özellikle işin savunma tarafında takımın bu kadar iştahlı ve agresif olması çok ama çok değerli. Savunma odaklı bir takım olarak yola çıkan Fenerbahçe bunun altını çok iyi dolduruyor şuana kadar. Tabi taraftarların da onlara desteği, salonu doldurmaları bu başarılı performansın, takımın adaptasyon sürecini hızlı geçmesinin en önemli etkenlerinden birisi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …