Güncel Haberler

Maç Analizi: Efes, Valencia’ya Son Nefeste Teslim Oldu

Turkish Airlines Euroleague 3. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Valencia karşısında son saniyelerde yaptığı basit hatalar nedeniyle 91-92’lik skorla yenilmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Valencia sezonun ilk galibiyetini alırken, Anadolu Efes ise 2. mağlubiyeti ile tanışmış oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Lacivert beyazlılarda Vasilije Micic 22 sayı, 2 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ile yıldızlaşırken, Will Clyburn 18 sayı, 2 ribaund ve Elijah Bryant 10 sayı, 3 ribaund ile direnen diğer isimlerdi.

Valencia cephesinde ise Bojan Dubljevic 20 sayı, 5 ribaund ile öne çıkarken, Chris Jones 15 sayı, 2 ribaund, 8 asist, Sam Van Rossom 12 sayı, 4 asist ve Victor Claver 12 sayı, 3 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz Clyburn ve Micic’in etkili bireysel performansları sayesinde maça iyi bir giriş yaptı ve 17-7’lik skorla öne fırladı. Micic’in sadece üretimde değil, takımın organizasyonunda da liderlik etmesi ve asistleri sayesinde hücumda istediği ritmi buldu temsilcimiz. Ancak çeyreğin ikinci kısmıyla beraber adeta yağmur gibi gelen Valencia üçlüklerine çözüm bulamadık ve maça ortak olmalarına engel olamadık. Hücum ribaundları da can sıkmaya başladı, bu nedenle de ilk 10 dakikayı sadece 1 sayı farkla, 21-20 önde bitirebildik. Valencia ikinci çeyreğin başında da üçlüklere devam etti, kenardan gelen Claver’ın bulduğu üçüncü üçlükle ilk kez öne geçti. Temsilcimiz ise Polonara ile Micic’den gelen üçlüklerle onlara cevap vererek tekrar bir adım öne fırladı. Valencia, basit top kayplarımızı cezalandırdı ve savunma odaklı geçiş hücumları ile öne geçti. Üçlük isabetleri devam edince farkı 6 sayıya kadar da çıkardılar. Maçın sıcak ismi Micic yeniden sazı eline aldı ve bir adım öne geçirdi takımını. Valencia geriden gelerek skoru eşitledi ve soyunma odasına 45-45 eşitlikle girdik.

Koç Ataman, ikinci devreye Dunston hamlesini yaparak başladı ve daha enerjik daha agresif bir oyun sergileyen temsilcimiz yeniden öne geçmeyi başardı. Ancak hücumda top kayıpları hastalığına çözüm bulamadık ve Valencia bunları değerlendirip yeniden öne geçti. Üçüncü çeyrekte iki takım da kalan sürede birbirleirne üstünlük kuramadılar. Valencia’nın üçlüklerine engel olsak da hücum ribaundları ile buldukları ikinci şans sayıları canımızı sıkmaya devam etti. Buna rağmen son çeyreğe 68-66 önde girdik. Son çeyreğin başında karşılıklı yop kayıplarını temsilcimiz daha iiy değerlendirdi ve farkı 7 sayıya kadar çıkardık, maçı koparma noktasına getirdik. Ancak biz son darbeyi vuramadığımız gibi onları da savunmada durduramadık ve 1 dakika içinde farkı 1 sayıya düşürdüler. Clyburn ile öne geçtik 3 sayıyla. Sonrasında alan savunmasına dönen Valencia karşısında üretmekte zorlandık ve onlar ise Lopez-Arostegui artı Van Rossom gibi kenardan gelen isimlerin skora katkı yapmalarıyla birlikte farkı 4 sayıya kadar çıkardılar. Bitime 29 saniye kala farkı 2 sayıya düşürdü ki ardından Valencia çok basit bir top kaybıyla bize maçı altın tepside sundu adeta. 14 saniye kala Beaubois’nın üçlüğüyle 91-90 öne geçtik ve bu fırsatı değerlendirdik. Ancak 5 saniye kala Jones’a faul yapmak zorunda kaldık ve o da çizgide hata yapmadı, 91-92 öne geçtiler. Koç Ataman’ın molası sonrası bitime 5 saniye kala topu kenardan oyuna soktuk ama Clyburn düştü ve elinden kaçırdı topu…

Efes, Larkin’in yokluğunda hücumda organize olmakta çok zorlanıyor. Micic dışında takımdaki diğer isimlerin pasör özelliklerinin sınırlı olması, Bryant, Clyburn, Beaubois gibi kanat oyuncularının Micic’e bu konuda destek olamaması can sıkmaya devam etti, bu maçtaki basit top kayıplarının bir nedeni de buydu. Diğer taraftan Polonara ve Mbaye’nin halen takıma tam olarak adapte olamamış olmaları ribaundlar konusunda da Efes’in sorun yaşamasına temel oluşturuyor. Efes şampiyonluk kupasını üst üste kaldırdığı son 2 sezona da bu tarz başlangıçlar yapmıştı, dolayısıyla tehlike çanlarının çalacağı bir durum yok ama Micic’in omuzlarındaki organizasyon yükünü almanın bir yolunu koç Ataman’ın takım içinde ya da bir transferle bulması gerekiyor. Aksi durumda bu sezon iyice zorlaşan Euroleague sahnesinde işler daha da sorunlu bir hal alabilir…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …