Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (3. hafta)

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 3. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Can yönetiminde yeniden yapılanmaya giden Türk Telekom, sezonun ilk bölümünde beklendiği gibi adaptasyon sorunu çekti ki Taylor’ın, as oyun kurucularının sakatlığı da canlarını çok yakmıştı. Ama onun dönüşüyle beraber yeniden ritmini bulan Ankara ekibi, bu hafta play-off yolundaki denk rakiplerinden biri olan Bahçeşehir karşısında çok etkili ve dominant bir basketbol orataya koydu. Jones liderliğinde ribaundlarda rakibini 34-23 ile adeta sahadan silen, Taylor’ın organizatörlüğünde 23 asiste karşın sadece 10 top kaybı yapan ve istatistiklerle ifade edilmesi zor olsa da takım olarak agresif, yardımlaşmalı, istikrarlı bir savuma performansı sergilediler. Yeni bir takım olmalarına rağmen sahaya koydukları bu artılar ve göze hoş gelen basketbolla beraber denk bir rakibe karşı gelen bu önemli galibiyete biz de kayıtsız kalmadı, onlara haftanın takımı ödülünü verdik.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Frutti Extra Bursaspor‘un geçen sezon yakaladığı başarıda en koç Alimpijevic ile yabancı oyuncular kadar genç yıldız adayı Onuralp Bitim‘in de payı vardı. 23 yaşındaki skorer oyuncu bu sezon savunmadaki zaaflarını gidermeye devam ettiği gibi artık hücumda da komple bir silah konumunda. Olgunlaştı, şut seçimlerini daha verimli hale getirdi ve artık ribaundlarda takımın en güvenilir iki isminden biri. Öyle ki koç Alimpijevic ve kulüp ona güvenerek 5. yabancı transferi de yapmadılar. Bir yıldız olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Onuralp de bu güveni şuana kadar boşa çıkarmadı. Bu hafta da takımının Denizli deplasmanında aldığı farklı galibiyette üretilen 68 sayının 31 tanesine imza attı, 9-11 2sayı, 4-8 3sayı isabetlerinin yanı sıra istatistiklerine 9 ribaund, 1 asist ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak tam 33 verimlilik puanına ulaştı. Ligimizde bir çok yabancı oyuncunun bile ulaşmakta zorlandığı bu rakamlarla beraber biz de ona alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü gururla takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 31 sayı, 9-11 2sayı, 4-8 3sayı, 9 ribaund, 33 verimlilik
  • Angel Delgado (Pınar Karşıyaka): 19 sayı, 9-10 2sayı, 11 ribaund, 5 asist, 30 verimlilik
  • Jerian Grant (Türk Telekom): 21 sayı, 3-3 3sayı, 4 ribaund, 8 asist, 29 verimlilik
  • Tyrique Jones (Türk Telekom): 20 sayı, 8-11 2sayı, 8 ribaund, 25 verimlilik
  • Damyean Dotson (Gaziantep): 20 sayı, 6-7 2sayı, 3 ribaund, 5 asist, 23 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 31 sayı, 9-11 2sayı, 4-8 3sayı, 9 ribaund, 33 verimlilik
  • Okben Ulubay (Beşiktaş Emlakjet): 18 sayı, 4-8 3sayı, 2 ribaund, 3 asist, 17 verimlilik
  • Can Uğur Öğüt (Gaziantep): 12 sayı, 5-5 2sayı, 3 t.çalma, 15 verimlilik
  • Erdi Gülaslan (Manisa BBSK): 10 sayı, 7 ribaund, 2 blok, 3 t.çalma, 15 verimlilik
  • Sadık Emir Kabaca (Galatasaray NEF): 11 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 14 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …