Güncel Haberler

RESMİ: Maccabi, Adams ile İmzaladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv arka alan rotasyonuna beklenen takviyeyi yaptı.

İsrail Winner Ligi ekibi, son olarak Hapoel Jerusalem forması ile izlediğimiz Jalen Adams ile sezonun geri kalanı için anlaştılar.

1.91 metre boyunda olan 26 yaşındaki combo guard geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde 9 maçta ortalama 26.7 dakika süre alırken 17.8 sayı, yüzde 40.0 3sayı, 4.6 ribaund, 2.9 asist, 1.3 top çalma ve Winner Ligi’nde ise 33 maçta ortalama 25.8 dakika sahada kalırken 14.8 sayı, yüzde 37.6 3sayı, 4.0 ribaund, 3.2 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

NBA patentli skorer kendisini BCL sahnesinde kanıtlamış bir isim ki Jerusalem’de forma giydiği için ülkeyi ve ligi de çok iyi tanıyan bir oyuncu aynı zamanda.

Gelin öncelikle artılarına bakalım. Adams dribbling üstünden kendi skorunu üretebilen bir guard. Yüksek top tekniği ve çabukluğu ile etkili bir birebirci. Atletizmi sayesinde potaya gittiği pozisyonlarda teması bolca alıp çizgiye gidiyor ve orada da yüksek yüzdeyle oynuyor. Sadece topla haşırneşir olduğu anlarda değil, topsuz pozisyonlarda da skor katkısı veren bir isim ki bu sayede iki guard pozisyonunda da faydalı oluyor zaten. Üçlük tehditi de elbette yüksek ve özellikle yakala at pozisyonlarında ya da hareketli pozisyonlarda topsuz katlar sonrası aldığı paslarla yüksek yüzdeli atabilen bir isim. İşin savunma tarafında da çabukluğu ve atletik özellikleri sayesinde takımını yalnız bırakmayan, çalışkan ve oyunu hisseden bir bir guuard.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Dış şutlar her ne kadar önemli silahlarından biri olsa da şut seçimleri konusunda iyi seviyede değil ki bu da istikrarsız olmasına neden oluyor. Ayrıca topla oynamayı seven bir guard ve her ne kadar top tekniği yüksek olsa da yine kötü kararları nedeniyle trafiğe girip hata yapabiliyor ya da pas açılarını doğru seçemiyor, bunlar da birleşip basit top kayıpları yapmasına neden oluyor. Oyun kurucu özellikleri iyi seviyede değil, belirli sürelerde topa yön verebilir ama bu rolde ne kadar çok kalırsa hataları da o kadar artıyor. Savunmada çalışkan ve özverili bir isim olsa da yardımlar, rotasyonlar ve genel olarak takım savunması anlamında kendisini geliştirmesi gerekiyor.

Adams, çabukluğu ve hücumdaki çeşitliliği ile yıldız potansiyeline sahip bir guard ki asist özelliği iyi seviyede. Şut seçimlerini geliştirip, hatalarını asistleriyle dengeleyebilirse Euroleague sahnesinde de alternatif guard olarak kendisine kalıcı bir yer bulabilir. Maccabi Hilliard’ın yokluğunda ve Hollins’den verim alamadığı bir dönemde onu elbette daha çok dış şut tehditi artı genel olarak hücumdaki yetenekleri nedeniyle kadroya katıyor. Bu fırsatı iyi değerlendirip kendisine kalıcı bir rol bulabilirse Hollins’in takımdan gönderilmesiyle beraber kendisini Euroleague sahnesinde daha fazla gösterebilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …