Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 2. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 2. hafta programı tamamlandı.

Temsilcilerimizden Anadolu Efes ile Monaco deplasmanında üzülürken, Fenerbahçe ile ise İstanbul’da Maccabi karşısında sevindik. Gelin birlikte sezonun 2. haftasının panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluştralım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Gonzalez yönetimindeki ligin en genç takımı Alba Berlin, yaz dönemini de en sakin geçiren ekipti tartışmasız. Ama İspanyol koç kurt hoca Reneses’in en iyi öğrencisi olduğunu sezonun başında net olarak kanıtladı. İlk hafta efsane koç Obradovic yönetimindeki Partizan’ı konuk edip 100 sayı atarak sahadan silen takımın bu performansının kesinlikle bir tesadüf olmadığını, bu kez deplasmanda bir diğer efsane koç Messian yönetmindeki Milano karşısında gördük. Lo ve Eriksson gibi iki önemli skor opsiyonundan yoksun olmalarına rağmen yıldızlar topluluğu diyebileceğimiz Milano karşısında hiç geri adım atmayan Alba, daha genç oyunculardan kurulu olmasına rağmen maçın kritik anlarında da çok daha akıllıca kullandı şanslarını ve bu zorlu deplasmanda kazanarak sezona ikide iki ile başlamış oldu. Bize de koç Gonzalez ve öğrencilerini alkışlayarak onlara haftanın takımı ödülünü vermek düştü.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Geçen sezon Olympiakos‘u uzun yılların ardından Final Four’a taşıyan takımın en önemli skor opsiyonu olan Sasha Vezenkov, yazın NBA’den gelen teklifleri reddederek Euroleague’de şampiyonluk istediğini dile getirmişti. Sezona çok etkili bir başlangıç yaptı Bulgar forvet ve 2. haftada, konuk ettikleri Zalgiris karşısında maçı domine etti tam anlamıyla. 36 dakika sahada kalırken 6-10 2sayı, 2-4 3sayı, 5-6 s.atış isabetleriyle 23 sayı üretti ve istatistiklerine 14 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, sadece 2 top kaybı ekledi ki bu istatistikler onu tam 37 verimlilik puanına ulaştırdı. Biz de onu bu müthiş rakamlarla beraber haftanın MVP’si seçtik doğal olarak.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 23 sayı, 14 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 37 verimlilik
  • Markus Howard (Cazoo Baskonia): 33 sayı, 8-12 3sayı, 1 asist, 1 t.çalma, 27 verimlilik
  • Nick Calathes (Fenerbahçe Beko): 13 sayı, 3-4 3sayı, 9 ribaund, 9 asist, 3 t.çalma, 26 verimlilik
  • Alpha Diallo (AS Monaco): 15 sayı, 9 ribaund, 7 asist, 25 verimlilik
  • Tomas Satoransky (FC Barcelona): 12 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …