Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Ekiplerinin Kaptanları, 6 Anket Sorusunu Cevapladılar

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun artık gelenekselleşen takım kaptanları anketi gerçekleştirildi.

18 takımın kaptanları; yılın en geri dönüş için aç oyuncusunu, yılın en büyük meydan okumasını, yılın en iyi transferini, en sevdikleri deplasmanı, karşılaşmak için en hevesli oldukları koçu ve oyuncuyu oyladılar.

Anketin sonucunda geri dönüş için en aç olması beklenen oyuncu FC Barcelona‘nın yıldızı Nikola Mirotic seçildi. Kaptanların kullandığı oyların yüzde 33.3’ünü toplayan tecrübeli forvet bildiğiniz gibi yaz döneminde aşil tendonundan yaşadığı sakatlık nedeniyle halen sahalardan uzak. İkinci sırada ise yüzde 11.1 oyla Fenerbahçe Beko’nun yeni transferi Nick Calathes yer aldı.

Euroleague’de yer alan 18 takımın kaptanları karşılaşmak için en hevesli oldukları oyuncular konusunda ise net bir karar birliğine varmışlar gibi görünüyor. Temsilcimiz Anadolu Efes‘in yıldızları Will Clyburn ile Shane Larkin yüzde 16.7’lik oyla zirveyi paylaştılar.

Anketin sonucunda, yılın en iyi transferi konusunda ise seçilen isim açık Anadolu Efes’in yıldızlarından Will Clyburn oldu. CSKA’dan temsilcimize transfer olan Clyburn, yüzde 33.3 oy oranı ile zirvede yer aldı ki en yakın rakibi olan bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun guardı Karsen Edwards yüzde 16.7 oy alabildi.

Euroleague kaptanları karşılaşmak için en hevesli oldukları koç konusunda ise sürpriz bir seçin yaptılar ve Barça’nın Litvanyalı koçu Sarunas Jasikevicius oyların yüzde 27.8’ini alarak ilk sırada yer aldı. İkinci sırada ise uzun bir süre sonra tekrar Euroleague’e dönen Partizan’ın koçu Zeljko Obradovic yer aldı yüzde 22.2 oyla.

EuroLeague kaptanları, favori deplasmanları konusunda ise ortak bir karara varamadılar. Real Madrid‘in salonu Wizink Center ve temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun evi Ülker Spor ve Etkinlik Salonu, oyların yüzde 16.7’sini alarak zirveyi paylaştılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …