Güncel Haberler

Campazzo İçin Fenerbahçe ve Dallas İddiası!

NBA‘de halen serbest oyuncu konumunda bulunan ve Turkish Airlines Euroleague takımlarının ilgisini çekmeye devam eden Facundo Campazzo hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.

Öncelikle İspanya kaynaklı Encestando’ya göre temsilcimiz Fenerbahçe Beko Arjantinli yıldız oyuncu için yıllık 3 milyon Euro’dan toplam 3 yıllık bir kontrat önermiş. Elbette Fenerbahçe Beko‘nun Calathes dışında bir tane daha saf oyun kurucuya ihtiyacı var. Ama mevcut ekonomik koşullar altında böyle yüksek bir maaşı ödeyebileceğini, daha doğrusu ödemek isteyeceğini sanmıyorum ki kulübe yakın kaynaklar da bu rakamın gerçekçi olmadığını doğruladı zaten.

Arjantinli yıldızın gerek savunma tarafında getireceği seviye gerekse hücumda deliciliği ve tempo su sayesinde katacağı çeşitlilik elbette her Euroleague takımının isteyeceği cinsten. Ancak eski takımı Real Madrid de onla ilgileniyor. Her ne kadar koç Matteo bu konuda temkinli konuşsa da ben Avrupa’ya dönmeye karar verirse önceliğinin İspanyol ekibi olacağını tahmin ediyorum. Düşk bir ihtimal de olsa temsilcimiz bahsi geçen rakamları teklif ettiyse o zaman Real Madrid’i pas geçip ülkemize gelebilir.

Diğer haber ise daha gerçekçi. Amerika’daki saygın gazetecilerden Marc Stein’ın haberine göre Dallas Mavericks de Campazzo ile ilgilieniyor ve ona bir kontrat teklifi yapmaya hazırlanıyorlar.

Batı ekibinin oyun kurucu rotasyonuna baktığımızda Dinwiddie, Doncic, Ntilikina’yı görüyoruz. Fransız Ntilikina’yı yetneek ve katkı anlamında geçerek takımın 3. oyun kurucusu olabilir ama halihazırda takımda 3 tane garanti kontratı bulunan, direkt süre alabilecek oyun kurucular varken Dallas’ın ona dişe dokunur bir kontrat vereceğini sanmıyorum. Bakalım sadece NBA’de kalmak adına bu 3 ya da 4. guard rolünü ve daha düşük bir maaşı kabul edecek mi.

1.80 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, NBA’deki 2. sezonunda 67 maçta ortalama 17.9 dakika süre alırken 5.0 sayı, %29.7 3sayı, 1.8 ribaund, 3.3 asist ile katkı verebilmişti.

Campazzo 2020’de NBA macerasına başlamadan önce Euroleague’in elit oyun kurucularından biriydi. Sürati, boyuna rağmen güçlü fiziği ve lider özellikleri ile Doncic’in gidişiyle beraber Real Madrid’i taşıyan isimdi. İşin hücum tarafında müthiş oyun zekası ve sihir niteliğinde verdiği paslarla rakip savunmaların nasıl canını sıktığını artı deliciliği ile birebirde durdurulması çok zor bir guard olduğunu biliyoruz. Bunun yanında savunmada da çok çalışkan ve sert bir oyuncu olan Campazzo, NBA sahnesinde ile Denver’de ele geçirdiği fırsatları açıkçası iyi değerlendiremedi. Nitekim şuanda serbest bir oyuncu ve ismi transfer pazarında pek anılmıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Orlando, Evindeki İlk Maçta Cleveland’ı Farka Boğdu!

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 3. maçında Orlando Magic konuk ettiği Cleveland Cavaliers‘ı 121-83 …