Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (2. hafta)

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 2. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Lige yeni yükselen takımlarından biri olan Ayos Konyaspor, benim de dahil olduğum bir çok basketbolsever tarafından sezonun zayıf hakalarından biri gösteriliyordu. Gerek koç Gençoğlu’nun BSL’deki ilk başantrenörülük tecrübesi olması gerekse yerli rotasyonun sınırlı ve yabancı oyuncuların özellikle savunma soru işaretleri barındırmasıyla eleştirilen Konya ekibi herkesi yanılttı ve ilk hafta Beşiktaş’ı deplasmanda yendikten sonra bu hafta da konuk ettikleri Tofaş’ı, üstelik yine 4 yabancıyla, Sulaimon’dan yoksun yenmeyi başardı. Özellikle Can ve Erkin gibi yerli oyunculardan yüksek verim almaları artı sergiledikleri disiplinli, sert savunması ile güçlü rakipleri karşısında 14 sayı farkla net bir galibiyet aldılar ve bizden de ayakta alkışlarla haftanın takımı ödülünü aldılar.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Ligimizin en tecrübeli isimlerinden biri olan Jordan Morgan, ülkemizdeki 3. sezonuna ligimizin yeni takımlarından Ayos Konyaspor‘da başladı. 2021-22 sezonunu neredeyse hiç oynamadan geçirmiş olması kafalarda soru işaretleri bırakmasına neden olmuştu ama sergilediği performanslarla şuana kadar bu soru işaretlerinin tamamını kafalardan sildi. 31 yaşındaki Amerikalı uzun, bu hafta Tofaş karşısında tam anlamıyla pota altını domine etti. Toure karşısında tecrübe faktörünü konuşturdu ve ikili oyunlardaki bitiriciliği artı ribaundlardaki katkısı ile galibetin başmimarı oldu. 33 dakika sahada kalan Morgan, 8-12 2sayı, 7-10 s.atış isabetleriyle 23 sayı üretiken, istatistiklerine 6 ribaund ve 5 asist ekleyerek 29 verimlilik puanına ulaştı, biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçtik.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Jordan Morgan (Ayos Konyaspor): 23 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 29 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 26 sayı, 4-7 3sayı, 3 ribaund, 10 asist, 29 verimlilik
  • Jerry Boutsiele (Bahçeşehir Koleji): 15 sayı, 11 ribaund, 3 blok, 25 verimlilik
  • Gabriel Olaseni (Darüşşafaka): 17 sayı, 6-7 2sayı, 9 ribaund, 24 verimlilik
  • Will Clyburn (Anadolu Efes): 15 sayı, 8-8 s.atış, 6 ribaund, 6 asist, 22 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): : 26 sayı, 4-7 3sayı, 3 ribaund, 10 asist, 29 verimlilik
  • Ercan Osmani (Darüşşafaka): 12 sayı, 8 ribaund, 5 asist, 19 verimlilik
  • İsmail Cem Ulusoy (Aliağa Petkim Spor): 15 sayı, 3-3 3sayı, 2-3 2sayı, 3 asist, 17 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 16 verimlilik
  • Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 16 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …