Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 1. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de ilk hafta heyecanı tamamlandı.

Her iki temsilcimiz de galibiyetle sezona başlayarak bizleri mutlu ettiler. Önce Fenerbahçe Beko, deplasmanda FC Bayern Munich’i 62-74 sonra da Anadolu Efes, içerde Kızıl Yıldız’ı 72-59’luk net skorlarla yenmişti.

Gelin birlikte sezonun açılış haftasının panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle bulıştralım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sene normal sezonu lider bitiren Barcelona ile 2. sırada yer alan Olympiakos’un karşılaşması tartışmasız haftanın maçıydı ki Euroleague yönetimi bu maça 3 başhakem birden vererek de bunun altını resmi olarak çizmişti adeta. Ama asıl vurguyu Yunan ekibi yaptı! Koç Bartzokas’ın öğrencileri 2. çeyrekte kontrolü ele geçirdikleri maçta, üstünlüğü sonrasında giç elden bırakmadılar ve zorlu Palau deplasmanından 10 sayı farkla net bir galibiyet çıkardılar. Barça gibi etkili bir hücum takımını sadece 70 sayıda tutmalarının yanı sıra ürettikleri 80 sayının tam 44 sayısını benchten elden ederek de ne kadar komple bir takım olduklarını tekrar hatırlattılar. Tam olarak geçen sezon bıraktığı yerden devam eden ve yine Final Four’un güçlü adaylarından biri olduğunu gösteren Olympiakos’a biz de alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Yaz döneminde birçok takım kadrosunu güçlendirmeye çalıştı ama en riskli ve aynı zamanda en yüksek potansiyelli oyuncuları, yani çaylakları takıma katarak yeni bir kadro kuran takım Cazoo Baskonia dikkatleri üzerine çekmişti. İşte bu isimlerden en çok merak edileni, adı geçen sezon içerisinde Fenerbahçe ile de anılan Maik Kotsar, Euroleague kariyerine nefis bir başlangıç yaptı. Takımının Valencia deplasmanında elde ettiği galibiyete tam anlamıyla liderlik etti. Estonyalı solak uzun, boyalı alanda ne kadar etkili bir bitirici olduğunu göstermenin yanı sıra istatistik kağıdının neredeyse her alanına imzasını atarak, kompla bir oyuncu olduğunun mesajını verdi. 28:37 dakika sahada kalırken 10-12 2sayı, 1-4 s.atış isabetiyle 21 sayıya ulaştı ve istatistiklerine 9 ribuand, 4 asist, 1 top çalma, 1 blok ekleyip sadece 2 top kaybı yaparak 31 verimlilik puanına ulaştı ki bu müthiş rakamlar da tahmin edeceğiniz üzere onu haftanın MVP yaptı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Maik Kotsar (Cazzo Baskonia): 21 sayı, 10-12 2sayı, 9 ribaund, 4 asist, 31 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 26 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 30 verimlilik
  • Bonzie Colson (Maccabi Tel Aviv): 16 sayı, 6-7 2sayı, 6 ribaund, 2 asist, 4 blok, 29 verimlilik
  • Luke Sikma (Alba Berlin): 15 sayı, 6 ribaund, 7 asist, 27 verimlilik
  • Billy Baron (Olimpia Milano): 18 sayı, 4-4 3sayı, 4 ribaund, 5 asist, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …