Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, Bayern Deplasmanından Müthiş Bir Galibiyet Çıkardı!

Turkish Airlines Euroleague açılış haftası mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Audi Dome’da konuk olduğu FC Bayern Munich‘i müthiş bir savunma performansı eşliğinde 62-74’lük skorla yenerek sezona çok iyi bir giriş yapmış oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Tonye Jekiri 15 sayı, 6-6 2sayı, 6 ribaund ile yıldızlaşırken, Nick Calathes 12 sayı, 4 ribaund, 5 asist, Nigel Hayes-Davis 11 sayı, 3 ribaund ve Dyshawn Pierre 10 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Bayern cephesinde ise Othello Hunter 18 sayı, 8 ribaund, 3 asist ile kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkarırken, Nick Weiler-Babb 12 sayı, 5 asist ve Andreas Obst 10 sayı ile diğer direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça sert ve agresif bir savunmayla başlayan temsilcimiz ilk bölümde Alman ekibini üst üste top kayıplarına zorlayınca hızlıca 7-0 öne geçti. Maça ısınan takımlar hücumda rakip savunma yerleşmeden erken atışları tercih ettiler ve bu yüzdelerin düşmesine neden oldu. Fenerbahçe, hücumda Pierre’i hem içerde hem de dışarıda verimli kullanıp ters eşleşmeleri cezalandırarak farkı erkenden çift hanelere çıkardı. Bayern ise hücum ribaundları ile yakaladığı ikinci şans sayıları sayesinde maça tutundu. Walden’ın da kenardan gelerek skora katkı verince maça denge geldi, sarı lacivertliler yine de 19-21 ile önde geçtiler ilk çeyreği. İkinci çeyrekle beraber Bayern’in adam değişme savunmasına karşı tüm ters eşleşmeleri verimli kullanan Fenerbahçe, farkı tekrar hızlıca çift hanelere çıkardı. Ancak çeyreğin ikinci kısmında Bayern üst üste üçlüklerle maça yeniden denge getirmeyi başardı. Son bölümde koç Itoudis’in molasına rağmen hücumda ritmini kaybeden temsilcimiz farkı açamadı ama soyunma odasına 40-34 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin henüz ilk bölümünde Wilbekin bir sakatlık geçirdi ve kenara geldi. Hücumda yeniden iyi organize olan ve pas trafiğini iyi kuran temsilcimiz farkı korudu. Sonrasında savunmada vidaları sıkan temsilcimiz Bayern’e yaptırdığı top kayıpları ile kolay sayılar buldu ve final çeyreğine 13 sayı farkla, 59-46 önde girdi. Son çeyreğin başında da savunmadaki sertlik ve disiplinden ödün vermeyen temsilcimiz, farkı 17 sayıya kadar çıkardı ve Bayern’in direncini tamamen kırdı. Hücumda pas trafiğini koruyan, sabırlı bir şekilde topları kullanan Fenerbahçe, Bayern’in geri dönüşüne ve farkın azalmasına izin vermedi hatta 20 sayıya kadar da çıkardı. Son bölümde koç Itoudis’in rotasyona gitmesiyle ritmi düşen Fenerbahçe karşılaşmayı 74-62’lik skorla kazamayı başardı.

Fenerbahçe, zorlu Bayern deplasmanında çok iyi sinyaller verdiği, nefis bir galibiyet aldı. Pas trafiği, savunma disipilini hepsi alkışları haketti, yabancı sınırına takılmayan Fenerbahçe’nin çok farklı olacağını görmüş olduk. Rakibi tam 19 top kaybına zorlayan sarı lacivertlilier, sadece 8 top kaybı yaparken tam 6 farklı isimden de toplam 20 asist katkısı almayı başardılar. Özetle Fenerbahçe istatistiklere de net olarak yansıyan müthiş bir galibiyete imza attı sezonun açılış maçında.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …