Güncel Haberler

Takım Analizi: Valencia

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonunun başlamasına sayılı günler kala takım incelemelerimize devam ediyoruz.

Bu bölümdeki konuğumuz ligin yeni ekiplerinden İspanya temsilcisi Valencia olacak. Yeni koçları Mumbru yönetiminde tekrar döndükleri Avrupa’nın zirvesindeki bu organizasyonda hakkıyla mücadele edebilmek adına kadrolarını güçlendirdiler.

Guard rotasyonunda takımın direksiyonunda oturacak isim ise yeni transferlerden biri olan Chris Jones olacak. Asvel ve Maccabi formalarıyla kendisini Euroleague sahnesinde kanıtlamış, çift yönlü bir guard. Hem savunmada hem de hücumda takıma liderlik edebilen, derleyip toplayabilen bir guard. Hermannsson’un uzun süreli sakatlığ nedeniyle kadroya dahil edilen Harper da takıma çok hızlı adapte oldu ve skorer oyunu ile özellikle hücumda çok faydalı olacağını gösterdi. Ayrıca tecrübeli oyun kurucu Van Rossom da artık süreleri daha sınırlı olacak olsa da yine de organizasyona ve gerektiğinde dış şutları ile skora katkı verebilecek değerli bir isim. Combo-guard olarak takıma yeni eklenen Radebaugh ise çaylak sezonunda kendisini kanıtlamaya çalışacak. Geçen sezon Ludwigsburg ile BCL’de F4 oynamayı başarmıştı ve adından sıkça söz ettirdi. Şimdi bir üst seviyede kendisini ıspatlamaya çalışacak. Dribbling üstünden kendi skorunu yaratabilmesi, deliciliği ve gerektiğinde 1 numarada organizasyona da yardım edebilmesiyle çok yönlü bir guard. Takım en güvendiği üçlük eli ise Prepelic olacak elbette. Slovenya milli takımıyla da Eurobasket’de iyi işlere imza atan Sloven guard, hücumda saha yerleşimi ve ceza şutları açısından koç Mumbru’nun öne çıkan silahı konumunda. Kanat rotasyonunda yine dış şutları, disiplinli ve haddini bilen oyunu, istikrarlı bir şekilde oyunun iki alanında da katkı vermesi ile tanınan, Eurobasket şampiyonu olan İspanya milli takımının da kadrosunda bulunan Lopez-Arostegui de yer alıyor. Onu genelde 3 numarada izleyeceğiz ki tecrübeli forvet Claver de ona eşlik edecek.

Gelelim uzun rotasyonuna. 4 numaraya baktığımızda iki yeni transfer çıkıyor karşımıza. Alexander, Fuenlabrada’daki başarılı sezonun ardından kendisine bir Euroleague takımında yer buldu. Atletik özellikleri, ribaunlardaki katkısı ve mobilitesi ile etkili olan, 5 numaraya da kayabilen bir isim. Onunla beraber Murcia’dan gelen ve yüzü dönük silahları artı dış şut tehditi ile ön plana çıkan, 3.5 numara diyebileceğimiz Webb var 4 numarada. Farklı özelliklere sahip olmaları koç Mumbru’nun rotasyonunu zenginleştiriyor. Ayrıca hem 4 numarada hem de 5 numarada görev alabilen, takımın kaptanı ve ruhani lideri Bojan Dubljevic de yine koç Mumbru’nun sahada olduğunda en güvendiği isimlerin başında gelecek. Karadağlı uzun hem dış şut tehditi hem de boyalı alandaki etkili oyunu ile her takımın kadrosunda görmek isteyeceği bir yıldız. Her geçen sezon kendisini biraz daha geliştiren ve artık boyalı alandaki dominansı artı ribaundlardaki savaşçı kimliği ile Euroleague sahnesinde de fark yaratabilecek seviyeye gelen Kübalı uzun da Dubljevic ile çoğu kez birlikte göreceğimiz isim olacak. Genç uzun Pradilla da Eurobasket’de şampiyonluk yaşamış ve tecrübesi bir kat daha artmış oldu. O da hem 4 hem de 5 numarada süre alarak tecrübeli isimlerin sürelerini dengeleyecek. Onun da yüzü dönük silahlarının bulunması değerini ekstra arttırıyor.

Özetlemek gerekirse Valencia Euroleague’in yeni takımlarından birisi ve kalıcı olabilmek için play-off yapmaları gerekiyor. Bu konuda da mevcut kadroları ile işleri epey zor, koç Mumbru’nun öğrencilerinden yüzde yüzden de fazla verim alması gerekiyor. Özellikle ellerinde Euroleague tecrübesi olmayan isimlerin fazlalığı işlerini daha da zorlaştıracak bu hedef doğrultusunda. Normal sezonu 12-14. sıralar civarında tamamlayacaklarını tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …