Güncel Haberler

FIBA Avrupa Başkanı Demirel, EuroBasket’i Değerlendirdi

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel birçok konuda açıklamalarda bulundu. Turkish Airlines EuroLeague’de Jordi Bertomeu’nun yerine göreve gelen Dejan Bodiroga hakkında konuşan Demirel, EuroBasket’in milli takımlar düzeyindeki en büyük organizasyon olduğuna da değindi.

Turgay Demirel basın toplantısında, “EuroBasket milli takımlar düzeyindeki en büyük organizasyon” açıklamasını yaptı.

Henüz kesin rakamlar bilinmese de 2022 FIBA EuroBasket‘in final aşaması EuroBasket 2015’te elde edilen kazançlara yakın bir gelirle FIBA’nın en fazla gelir elde ettiği organizasyonlardan biri olması bekleniyor. EuroBasket 2015’te final aşaması Lille’de ve toplam 35.000 koltuk kapasiteli Pierre-Mauroy Stadı’nda yapılmıştı.

Turgay Demirel, EuroLeague ile çakışan milli maç pencereleri hakkında da konuşurken, “Hem son aşamalarda hem de milli aralarda en iyi oyuncuları takımlarda görmek istiyoruz ve önümüzdeki aylarda bu sorunu çözmek için bazı görüşmeler yapılabilir. Sadece hakemler değil, başka sorunlar da var. EuroLeague ile görüşmemiz gereken tek konu bu değil. Futboldaki durumu ve oradaki gücü hepimiz biliyoruz. Sürekli milli takım maçları oynuyorlar ve takımların tüm yıldızları mevcut. Basketbolda ise sadece NBA’den dolayı değil, Euroleague’den dolayı da durum farklı. Genellikle oyunlar çakışıyor. Herkes takımlarda en iyi oyuncuların oynamasını ister. Belki yeni çözüm için birlikte yapacağımız görüşmeler olur ve umarım bir çözüm bulunur” ifadelerini kullandı.

EuroLeague’de yeni başkanı Dejan Bodiroga hakkında da konuşan Turgay Demirel, “EuroLeague’in yeni başkanı Bodiroga’yı tebrik ettim. Avrupa basketbolunun bir efsanesi ve tüm sorunları en ince ayrıntısına kadar biliyor. Yakında kendisi ile görüşeceğiz, iletişim kuracağız ama tabii ki EuroLeague ve hissedarlarının da kendi öncelikleri var. Bazı sorunları nasıl çözebileceğimizi görüşeceğiz ve sorunların çözümü konusunda iyimseriz” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …