Güncel Haberler

RESMİ: Shengelia, Beklendiği Gibi Virtus Bologna ile Yeniden Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden Virtus Bologna, beklenen açıklamayı yaptı ve Gürcü yıldız ile yeniden anlaştığını duyurdu.

İtalya Lega Basket Serie A finalisti yaptığı açıklamayla kontratı bu yaz sona eren Tornike Shengelia ile 2+1 yıllık yeni bir kontrat imzalandığını duyurdu. Dünya Kupası elemelerinde milli takımda omzundan sakatlanan ve operasyon geçiren Shengelia’nın Kasım ayında sahalara dönmesi bekleniyor.

2.06 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli yıldız bu sezon Euroleague sahnesinde 15 maçta ortalama 25.2 dakika süre alırken 12.7 sayı, %34.1 3sayı, 4.7 ribaund, 2.5 asist, 14.1 verimlilik puanı, EuroCup’da 8 maçta ortalama 23.6 dakika sahada kalırken 8.1 sayı, 5.5 ribaund, 3.5 asist, 12.0 verimlilik puanı ve Serie A sahnesind eise 19 maçta ortalama 24.3 dakika sahada kalırken 12.8 sayı, 5.2 ribaund, 2.7 asist, 14.1 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etti.

OYUNCU ANALİZİ:

Shengelia son yıllarda Euroleague’in en değerli 4 numaralarından biri hatta belki de pozisyonunun en iyi oyuncusuydu. Virtus Bologna’nın Euroleague’deki transfer döneminin bitmesinden ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ile doğan bu krizden çok iyi faydalandığı söylemek lazım, bu fırsatı değerlendirip onu kadroya katmayı başaran İtalyan ekibinin yönetimini tebrik etmek lazım.

Gürcü yıldız da EuroCup seviyesinde beklendiği gibi ciddi anlamda fark yaratarak bu tebriklerimizi tastiklemişti zaten. Yüksek enerjisi, sertliği, ribaundlardaki etkinliği ve topu yere vurabilen, takımını açık alanda bir guard gibi koşturabilen bir forvet olması gibi müthiş özellikleri var ki hem hücumda hem de savunmada alçak postta çok etkili olması koç Scariolo’nun elini ciddi anlamda güçlendirdi. Hackett, Cordinier, Shengelia, Weems, Jaiteh beşinin sahada olduğu anlarda savunmada rakiplere kabus yaşattıklarını da gördük bir çok maçta.

Shengelia ve Hackett’ın kadroya eklenmesiyle koç Scariolo’nun EuroCup şampiyonluğu yani Euroleague bileti yolunda elinin ne kadar kuvvetlendiğini zaten bu hamleler sonrasında gelen sonuçlara bakarak da hatırlayabiliriz. İtalyan ekibinin gelecek sezon Euroleague’de yer alacak olmasıyla beraber Gürcü yıldızı da ikna etmesi zor olmadı. Yeni sezona her ne kadar biraz rötarlı başlayacak olsa da yine İtalyan koçun oyunun her iki tarafında birden en güvendiği kozlardan biri olacak kuşkusuz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …