Güncel Haberler

ANALİZ: Almanya – Karadağ

2022 FIBA EuroBasket‘de grup müsabakaları tamamlandı ve son 16 turundaki eleme maçlarında mücadele edecek takımlar da netleşti.

Ölüm grubu dediğimiz zorlu B grubunu sürpriz yaparak 2. sırada tamamlayan ev sahibi Almanya, son 16 turunda ise milli takımımızın da yer aldığı A grubunun 3. sırada bitiren Karadağ ile eşlemiş oldu. Gelin bu tamam mı devam mı maçını birlikte analiz edelim, keyifli okumalar

Almanya turnuvaya gelirken Kleber, Pleiss, Hartenstein, Bonga, M. Wagner gibi isimlerden yoksundu ve bu nedenle de ölüm grubunda 4. olacaklarını hatta Bosna’nın onları zorlayabileceği düşünülüyordu. Ama onlar tüm tahminleri boşa çıkardılar. Koç Herbert yönetiminde iki NBA patentli skorer Schröder ve F.Wagner’i en verimli şekilde kullandıkları gibi Lo, Weiler-Babb, Thiemann gibi isimleri de x-faktör olarak devreye soktular. Kontrollü oynadıklarında sert savunma ile rakiplerini boğdukları gibi, tempoyu bulduklarında ise Schröder ve mobil uzunlar sayesinde üretimde de potansiyellerini sergilediler. Tabiki F.Wagner’e ayrı bir parantez açmak lazım. NBA’deki çaylak sezonunu geride bırakan gen. skorer Orlando’nun kendisine neden güvendiğini gösterdi grup maçlarında. Bu maçta da koç Herbert’in en büyük kozu olacak.

Karadağ karakterinde savunma olan, kontrollü hatta zaman zaman epey düşük tempoda, keyif vermeyen bir basketbol ortaya koyan bir ekip. Ancak ne yapıp edip hatta son grup maçlarında tempoyu yükseltip üretimi arttırarak grubu 3. sırada bitirmeyi başardılar ana hedefleri olan son 16 biletini kaptılar. Evet ellerinde Dubljevic ve Perru gibi silahlar var ama rol oyuncularından yeteri kadar katkı alamıyorlar. Mihailovic zaman zaman parlasa da istikrarlı değil, Radovic ile Radoncic ise şuana kadar beklentileri karşılayamadılar.

Almanya, disiplinli ve topu çok iyi paylaşan minimum top kaybıyla oynayan bir takım. Öyle ki Schröder de kenardaykan neredeyse hiç top kaybı yapmıyorlar. Hal böyle olunca da onlara karşı kolay sayı bulmak epey zorlaşıyor. Karadağ’ın ribaundlarda üstünlük kurarak gerek ikinci şans sayıları gerekse savunma ribaundları sayesinde tempoyu kontrol altına almaları sayesinde üstünlük kurması gerekecek, Dubljevic ve Simonovic’in ekstra mesai harcamaları gerekecek, tabi Radoncic ile Radovic de diğer olağan şüpheliler. Almanya’nın ise Schröder’in Perry ile girmesi muhtemel bir yarışa engel olması, hücumu verimli tutması için şart. İç dış dengesi açısında Wagner’ın şutları ve Schröder’in penetreleri kadar Lo’nun da skorer oyunu Karadağ’ın zaman zaman sertleştirebildiği savunma karşısında onlar adına belirleyici olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

U20 Avrupa Şampiyonası: Milliler, Karadağ Engelini Geçerek Çeyrek Final Biletini Kaptı

Yunanistan’ın Girit Adası’nın ev sahipliği yaptığı 2023 FIBA U20 Avrupa Şampiyonası son 16 maçında Türkiye, …