Güncel Haberler

Larkin, Kontrol İçin İstanbul’a Gidiyor!

2022 FIBA EuroBasket‘de mücadele eden A Milli Takımımız, Tiflis’te oynanan A grubu maçlarını 3 galibiyetle 2. sırada tamamladı ve Berlin’de 10 Eylül’de son 16 eleme maçına çıkacak.

Gruptaki 5. ve son maçında İspanya’ya 72-69’luk skorla kaybeden millilerde Shane Larkin 31 dakika sahada kalmasına rağmen 1-6 sahaiçi isabetiyle sadece 3 sayı üretip 3 ribaund ve 6 asist ile katkı verebilmişti.

Yıldız oyuncusunun sakatlığına daha önce de değinen koç Ataman karşılaşma sonrası devşirme oyun kurucunun İstanbul’a giderek kontrolere tabi tutulacağını ancak bu durumun Berlin’deki maçta oynamasına engel olmadığnı belirtti:

Shane Larkin, Berlin’deki son 16 turunda oynayacak. Ancak turnuva başından bu yana elindeki şut parmaklarında ciddi bir problem var. Tedaviye rağmen de iyileşmiyor. Top kullanmıyor ve kendisine de güvenmiyor. MR çektirip Amerika’da bulunan doktoruna göstermek istiyordu. Başkan Hidayet Türkoğlu ile birlikte Türkiye’ye dönecek ve bu işin uzmanı TBF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Nalbantoğlu tarafından da sabah saatlerinde muayene olacak. Larkin sonrasında Berlin’e gelecek. Bu şekilde oynadığında bize istediğimiz katkıyı vermiyor. Organizasyonu yapıyor ama bizim onun skoruna da ihtiyacımız var. Tekrar söylüyorum; Larkin’de sıkıntı olabilir ama esas onun yerine giren oyuncular, Şehmus ve Buğrahan’ın katkısına ihtiyacımız var. Ancak onlardan da katkı alamadığımız için Larkin’i sakat sakat forse ediyoruz.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …