Güncel Haberler

Onan: “Soyunma Odasındaki Kamera Görüntüleri Önümüze Gelmezse EuroBasket’den Çekiliriz.”

2022 FIBA EuroBasket‘te Tiflis’te oynana A grubu 3. maçında A Milli Takımımız, ev sahibi Gürcistan’a 2 uzatma sonunda 88-83’lik skorla kaybetmiş ancak maçın son çeyreğinde yaşanan olayların soyunma odası koridorlarına taşınması basketbolun önüne geçmişti.

Yaşanan olaylar üzerine TBF Başkanvekili Ömer Onan çok sert açıklamalar yaptı:

Maçın içinde gerginlik olabilir, maç kazanılır veya kaybedilir bunlar önemli değil. Furkan Korkmaz koridora kondisyonerimizle giderken Gürcistan’ın oynamayan oyuncuları, atılan oyuncu ve polislerle birlikte saldırdılar. Maçın bitimiyle birlikte 30’ar polis bizi ittire ittire kavga çıkmasına neden oldular. Gürcistan’ın resmi polisiyle kavgaya girmek zorunda kaldık. Buradan FIBA’ya sesleniyorum ve ben FIBA’nın yetkililerine de söyledim. Kimse kendini kandırmasın, kimseyi aptal da zannetmesinler o koridordaki bütün kamera görüntülerini eksik olmadan dakika dakika önümüze getirecekler. Eğer o görüntüler önümüze gelmezse biz bu turnuvayı terk ederiz. Biz yıllarca EuroBasket yaptık kimsenin kılına zarar gelmedi. Neredeyse resmen yumruk yumruğa birbirimize gireceğiz polisle. Açılın diyoruz açılmıyorlar. Arkadan Gürcistanlılar da gelip laf ediyorlar. Biz FIBA’ya açıkça dedik ki bütün kameralara tek tek bakılacak ve onun üzerine de alınacak karara bakacağız. Eğer bunu yapmazlarsa bizim oyuncularımız çok değerli, bu çocukların kılına zarar gelmesine izin vermeyiz. Bu turnuvadan çekilir gideriz. Böyle turnuva yapılmaz ama buradaki hata tabii ki FIBA’nın. Bin tane eksik var. Oyuncular idmana otelden 45 dakikada gidiyorlar ama şurada iki tane oyuncunun güvenliğini de sağlayamıyorsanız bu işi yapmayacaksınız. Konsolosumuzla da konuşacağız. Güvenlik gelsin yani belli ki korumayacaklar. Bizim önümüze bütün kamera görüntülerini getirecekler, bakacağız ne olmuş ve herkes de görecek. Bunları sağlamazlarsa o zaman buradan ayrılırız.

Tabii ki maçta kural hatası da var. Nereden baksanız tutulacak hiçbir yanı yok. Oynamayan oyuncular, Shengelia, benchte oturan 3 kişi soyunma odasına gidiyor. Maç sonu polis sadece bizim soyunma odası önünde güya koruyorlarmış ama ittire ittire. Yumruk yumruğa birbirimize gireceğiz. Gidin diyoruz gitmiyorlar. Ben hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. Bu kadar kendini bilmez insanların bir arada toplandığı bir ortam. Ama FIBA bu işin sorumlusu. FIBA’nın neyle ceza vereceğini, ne yapacağını ben göreceğim. Kimse geçiştirmesin.

Kural hatasına itiraz ettik. Kaptan hemen itiraz etti. Net kural hatası var, tartışılacak bir şey yok. Almanya-Litvanya maçında da kural hatası vardı. Bunlar devam ediyordu. Bakacağız. Kural hatası olduğunu biliyorduk ve maç sonu kaptan gitti, imzasını attı.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …