Güncel Haberler

Nefes Kesen Maçta Almanya, Litvanya’yı 2 Uzatmada Geçti

2022 FIBA EuroBasket‘de Köln’de oynanan B grubu 3. maçında Almanya konuk ettiği Litvanya‘yı 2 uzatma sonunda 107-109’luk skorla geçti.

Bu sonuçla Almanya yoluna üçte üç ile namağlup devam ederken, Litvanya ise yine galibiyetle tanışamadı ve kalan 2 maçını kazanması durumunda büyük olaslıkla ancak 4. olarak üst tura çıkabilecek.

Almanya’da genç NBA oyuncusu Franz Wagner 32 sayı, 4-7 3sayı, 8 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, Dennis Schröder 25 sayı, 2-10 3sayı, 5 ribaund, 8 asist, Maodo Lo 21 sayı, 4-8 3sayı, 3 ribaund ve Daniel Theis 11 sayı, 5 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Litvanya’da ise tecrübeli NBA oyuncusu Jonas Valanciunas 34 sayı, 10-14 2sayı, 14-17 s.atış, 14 ribaund, 5 asist ile MVP performansı sergilerken galibiyet için yeterli olamadı. Marius Grigonis 17 sayı, 7 ribaund, 4 asist, Domantas Sabonis 13 sayı, 7 ribaund, Ignas Brazdeikis 12 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Mindaugas Kuzminskas 11 sayı, 3 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Markkanen Liderliğindeki Finlandiya, Litvanya’yı Son Saniyede Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında 13.000 taraftarın doldurduğu Nokia Arena’da oynanan karşılaşmada Finlandiya, konuk ettiği Litvanya‘yı Jantunen’in …