Güncel Haberler

ANALİZ: Milliler, Cedi ve Alperen Liderliğinde Bulgaristan’ı Farklı Geçtiler

2022 FIBA EuroBasket‘de Tiflis’de oynana A grubu ikinci maçında A Milli Takımımız, rakibi Bulgaristan karşısında Alperen ve Cedi’nin etkili oyunuyla son çeyrekte farkı açarak 87-101’lik skorla kazandı.

Bu sonuçla milli takımımız ikide iki yaparak liderlik koltuğuna oturdu. Bulgaristan ise iki maçta 0 çekerek son sırada kalmaya devam etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Ay-Yıldızlılar’da Cedi Osman 25 sayı, 3-4 3sayı, 8 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, Alperen Şengün 20 sayı, 9-10 2sayı, 9 ribaund, 4 asist, Shane Larkin 13 sayı, 1-6 3sayı, 3 ribaund, 9 asist, Şehmus Hazer 10 sayı, 3 ribaund ve Buğrahan Tuncer 10 sayı, 3 ribaund, 7 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Bulgaristan cephesinde ise Sasha Vezenkov 28 sayı, 1-7 3sayı, 15 ribaund, 4 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Chavdar Kostov 15 sayı, 4-8 3sayı ve Dee Bost 12 sayı, 2-12 3sayı, 5 ribaund, 13 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Tiflis’deki salonun boş olmasıyla beraber sanki bir EuroBasket maçı değil de bir hazırlık maçı şeklinde başlayan maçta iki takım da savunmada çok yumuşak kaldı, karşılıklı kolay sayılarla girdik maça. Cedi’den üst üste gelen sayılarla bir skorda öne geçerken Bulgaristan da hücumda hem içerden hem de dışarıdan rahat üretebildiği için bir adım da olsa öne geçmeyi başardı. Koş-koş şeklinde geçen ve iki takımın da birbirine savunmada önlem alamadığı ilk çeyreği 31-29 önde kapattık. İkinci çeyreğe Bulgaristan iyi başladı, bizi biraz olsun durdurdular savunmada vidaları sıkarak ve koç Ataman’ın molasına rağmen 7 sayı farkla öne geçmeyi başardılar. Her ne kadar hücumda istediğimiz gibi organize olamasak da Furkan’ın olmadığı bir günde Alperen ve Cedi’nin bireysel performanslarıyela maça tutunduk, soyunma odasına 52-50 geride girdik.

İkinci yarıya toparlanmış bir giriş yapan milliler, Cedi’ye Şehmus’un da eşlik etmesiyle üreterek girdi. Çok formsuz olan Sertaç’dan gelen basit top kayıplarına rağmen 5 sayı farkla öne geçmeyi başardık. Hücumdaki dağınık oyunumuzu bırakıp sabırla top çevirerek Bulgaristan’ın açıklarını işlemeye başladık ve son çeyreğe 75-71 önde girdik. Final çeyreğine agresif ve kararlı bir giriş yapan 12 Dev Adam, Alperen’den üst üste gelen 4 sayı ve Melih’in araya sıkıştırdığı üçlükle farkı ilk kez çift haneler eçıkardı. Ardından Larkin sahneye çıktı ve onun penetrelerine Bulgaristan çözüm bulamayınca farkı açmaya devam ettik. Hücumdaki çeşitliliğimizin artmasıyla beraber savunmada da moralimiz yükseldi, Bulgarlar’ı çemberden uzaklaştırdık ve zor şutlara bıraktık, böylece fark da 15 sayılara kadar çıktı. Kalan sürede de farkın erimesine izin vermedik ve istediğimiz galibiyeti aldık.

Öncelikle Karadağ maçından daha iyi bir görüntü verdik. Tabi bunda Bulgaristan’ın da bizim gibi savunmada vasat bir takım olmasının etkisi büyüktü. Furkan’ın olmadığı bir günde hücumda bocalamamamız, Cedi, Alperen, Larkin gibi yıldızlarımızı farklı anlarda devreye sokarak çeşitliliği sağlamamız en azında iyi bir hücum takımı olma yolunda atılan iyi adımlardı. Ama Sertaç’ın formsuzluğu ve savunmadaki zaaflar can sıkıcıydı. Vezenkov ve Bost’un yay gerisinden toplamda 3-19 gibi facia bir yüzdeyle attığı maçta Bulgarlar’dan 87 sayı yememiz savunmadaki can sıkıcı görüntüyü bir kez daha ortaya serdi. Birebirde de takım savunmasındaki yardımlarda da tel tel dökülüyoruz maalesef ve bu eksikleri turnuva içerisinde tamamlamak pek mümkün değil. Hücumda böyle attığımız ve verimli olabildiğimiz günlerde büyük takımlara direnebiliriz ama sertliğin arttığı temponun düştüğü anlarda maalesef madalya adayı takımlarla aramızdaki kalite ve seviye farkı net olarak ortaya çıkacaktır…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …