Güncel Haberler

Polonya, Ev Sahibi Çekya’yı Farklı Yendi (Ponitka ve Slaughter çok ekstra oynadı)

2022 FIBA EuroBasket D grubu mücadelesinde Polonya, ev sahibi Çekya‘yı Ponitka ve Slaughter’ın “çok” ekstra oyunu sayesinde 99-84 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı, turnuvaya galibiyetle başlayan taraf oldu.

Hazırlık döneminin vasat takımlarından Polonya’da Mateusz Ponitka 26 sayı, 4 ribaund, 9 asist ile yıldızlaşırken, A.J. Slaughter 23 sayı, 5-11 3sayı, 3 asist, Aleksander Balcerowski 14 sayı, 7 ribaund, 4 aist, Michal Sokolowski 12 sayı, 7 ribaund, 4 asist ve Michal Michalak 10 sayı, 4 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Çekya cephesinde ise Jan Vesely 17 sayı, 6-8 2sayı, 2 ribaund ile öne çıkarken, Jaromir Bohacik 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Patrik Auda 10 sayı ile direnmeye çalıştılar. Tam iyileşmede sahaya çıkan ve 17 dakika süre alan Tomas Satoransky ise sayı üretemezken 6 asist ile katkı verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya’nın Yeni Yıldızı Brown, Altın Madalya Sonrası Açıklamalarda Bulundu

2022 FIBA EuroBasket final maçında Fransa’yı yenerek şampiyon olan İspanya, tarihinde dördüncü kez altın madalyanın …