Güncel Haberler

Goran Dragic, EuroBasket’in Çok Denk Bir Turnuva Olacağını Belirtti

2017 EuroBasket’in şampiyonu olan Slovenya, koç Sekulic yönetiminde 2022 FIBA EuroBasket‘de bir kez daha mutlu sona ulaşabilmek için sahaya çıkacak.

Son şampiyonlukta olduğu gibi Doncic ve Dragic’i kadrosunda bulunduran Slovenya, ilk maçına 1 Eylül Perşembe günü Litvanya karşısında çıkacak.

EuroBasket’in Slovenya adına başlamasına saatler kala yıldız guard Goran Dragic açıklamalarda bulundu:

Son Avrupa Şampiyonası’ndan bu yana beş uzun yıl geçti. Önümüzde hepimizin sabırsızlıkla beklediği zorlu bir turnuva var. EuroBasket 2022, birçok takımın mümkün olan en güçlü kadrolarına sahip olması nedeniyle şimdiye kadarki en eşit turnuvalardan biri olacak. Profesyonel sporcular olarak haliyle en iyilere karşı oynamayı tercih ediyoruz. Bu bize ek bir ivme kazandırıyor ve bize büyük bir meydan okuma sunuyor. İyi antrenman yaptık, takım hazır ve Litvanya’ya karşı açılış maçı için sabırsızlanıyoruz.

Slovenya, ölüm grubu olarak adlandırılan B grubunda Almanya, Fransa, Litvanya, Bosna Hersek ve Macaristan ile beraber ilk 4 sırada yer alarak Top 16 biletini kapmaya çalışacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Eski Asistanından Koç Itoudis’e Ağır Eleştiri!

2022 FIBA EuroBasket bir çok sürprizin yaşandığı özel ve unutulmaz bir turnuva olarak tarihteki yerini …