Güncel Haberler

ANALİZ: Milliler, Kötü Oyuna Rağmen Karadağ’ı Yenmeyi Başardı

2022 FIBA EuroBasket A grubu ilk maçında A Milli Takımımız, Tiflis’te karşılaştığı rakibi Karadağ‘ı kötü bir oyuna rağmen şansın da yardımıyla 72-68’lik skorla yenmeyi başardı. Son bölümde Perry’nin pası kırmızı t-shirt giyen koç Ataman’a atması ve lehimize çalınan şanslı bir hücum faul sonrası Furkan’ın son saniyede gönderdiği üçlüğün de etkisiyle, şansımızla beraber 4 sayı farkla kazanabildik.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

12 Dev Adam’da Shane Larkin 18 sayı, 5-6 3sayı, 7 asist ile öne çıkarken, Cedi Osman 15 sayı, 1-8 3sayı, 4 ribaund ve Alperen Şengün 12 sayı, 6 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Karadağ cephesinde ise Bojan Dubljevic 18 sayı, 4-8 3sayı, 6 ribaund, 3 asist ile etkili olurken, Marko Simonovic 13 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile diğer çift haneli skor üretebilen isimdi.

EDİTÖR YORUMU:

Turnuvanın ilk maçı olması nedeniyle iki takımın oyuncuları da tutuk bir görüntü sergilediler ilk dakikalarda. Dış şutlarda bir türlü isabet bulamayan milli takımımız, yine de 8-6 ile üstünlüğü ele almayı başardı. Ama Karadağ, pota altını verimli kullanmaya başlayıp üretimi çeşitlendirince ilk çeyreği 18-14 önde kapatmayı başardı. İkinci çeyrekle beraber savunmadaki sıkıntılarımız devam ederken, hücumda da bir türlü verimli olamadık ve fark 7 sayıya kadar çıktı. Koç Ataman boş ceza şutlarında çemberi döven Cedi’nin yerine Melih’i sahaya sürdü ve kaptandan gelen iki kritik üçlükle maça tekrar tutunduk. Sonrasında Larkin defteri açtı ve sorumluluk alarak gönderdiği üst üste 3 üçlükle kontrolü ele almamızı sağladı ki Cedi’nin de potaya atmak etmesiyle soyunma odasına 41-31 gibi net bir skorla önde girdik.

Üçüncü çeyreğe ise çok kötü bir giriş yaptık. İlk yarının aksine Dubljevic’i çok iyi kullanan Karadağ, onun çember altında bulduğu birebirlerle 8-0’lık seri yakaladı. Ne Alperen ne de Sertaç ona karşı birebirde sağlam duramadı. Skor üretemediğimiz tam 3.5 dakikanın ardından Larkin yine bulduğu üçlükle nefes almamızı sağladı. Ama Karadağ’ın seriyi 16-3’e taşımasına engel olamadık, öne geçerek farkı açmaya başladılar. Sonrasında Larkin tekrar devreye girince fark açılmadan maça ortak olup son çeyreğe de 53-51 önde girmeyi başardık. Karadağ son çeyreğe de yine daha agresif başlayan taraf oldu, yine Dubljevic’e çözüm üretemedik ve 5-0’lk seri yedik. Dubljevic’den üst üste gelen üçlüklere Melih ile karşılık verdik, maçtan kopmadık. Son bölüme Karadağ 1 sayı farkla önde girdi ama Furkan’ın orta mesafeden bulduğu zor atışla 1 sayı öne geçtik. Sonrasında Perry’nin kırmızı t-shirt giyen koç Ataman’a pası atması, ardından son hücumda Radoncic’e çalınan hücum faul sayesinde son top bize kaldı ve Furkan’ın 0.4 kala gönderdiği uzak üçlükle karşılaşmayı 4 sayı farkla kazandık. Gerçekten çok vasat bir basketbol ortaya koyduk. Ne hücumda ne de savunmada istediklerimizi yapamadık. Larkin ve Furkan’ın kritik anlardaki bireysel etkinlikleri olmasa bu maçı büyük olasılıkla kaybetmiş olacaktık. Özellikle savunmada yine tehlike çanları çaldı, turnuvanın ilk maçında olmamızı bir bahane olarak gösterebiliriz ama Karadağ gibi hücumda nasıl üreteceği çok belli olan bir takıma karşı sergilediğimiz yumuşak savunmanın turnuvanın ilerleyen günlerinden daha güçlü takımlara karşı canımızı çok yakacağı bir gerçek. Furkan’ın hafif sakatlığı nedeniyle tutuk oynadığını gördük ve Larkin’in nihayet sazı eline alması belki de maçın galibiyetle beraber hanemize yazdırdığımız en önemli artısıydı. Cedi maalesef dış şutlarda ritmini bulamadı. Sonuçta bir turnuvadayız ve 1 gün aranın ardından yine maçımız var, bu maçı geride bırakırken savunma tarafındaki derslerimizi iyi çıkarmalıyız…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …