Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Bacon ile NBA Olmazsa Prensipte Anlaştı (Analiz)

Koç Radonjic’i göreve getirerek yeniden yapılanma sürecine giren Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathiaikos‘un kanat rotasyonuna bir transfer daha yaparak sezona girmek istediği biliniyor.

Sırp basınında yer alan haberlere göre Yunanistan Ligi ekibi geçen sezon AS Monaco’da izlediğimiz Dwayne Bacon ile prensipte anlaştı. Yıldız oyuncu eğer NBA’de istediği kontratı bulamazsa Avrupa’da kalacak ve yeşil beyazlı formayı giyecek gelecek sezon.

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki kanat oyuncusu bu sezon ilk kez boy gösterdiği Euroleague sahnesinde 29 maçta ortalama 25 dakika süre alırken 14.0 sayı, %41.9 3sayı, 3.1 ribaund, 1.1 asist, 10.6 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Bacon atletik özellikleri ve çok yönlü oyunuyla bilinen bir isim. Ama tabiki asıl öne çıkan artısı skorer kimliği. NBA sahnesinde sezonu çift haneli skor ortalamaları ile bitirmek her oyuncunun harcı değil. Zaten Monaco forması ile Euroleague’deki çaylak sezonunda da gösterdiği performansla bu kimliğinin bir kez daha altını çizdi. Gerek topsuz katlarda hareketli pozisyonlardaki bitiriciliği, gerek dribbling üstünden kendi şutunu yaratabilmesi, gerekse 3 sayı tehditi ile her şekilde skor üretebilen bir isim. Potaya atak etmeyi seven ve bolca çizgiye giderek burada da yüzdeli oynayıp skor katkısını arttıran bir isim. Ayrıca 2-3 numara için fizksel artıları ve atletizmi sayesinde iyi de bir ribaundçu, takımına bu alanda da önemli katkılar verebilen bir isim. Hücum tarafındaki bu önemli artılarının yanı sıra takımını savunmada da yanlız bırakmayan, çalışkan ve agresif bir kanat oyuncusu.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Öncelikle şutları istikrarsız. Bunun temel nedenlerinde biri kötü şut mekaniği diğer ise şut seçimlerinde, tercihlerde yaptığı hatalar. Bunların dışında hücumda zaman zaman savruk oynayan, dikkatsiz ve basit op kayıplarına meyilli bir isim. Her ne kadar pasör özellikleri ortalamanın altında olmasa da daha çok kendi şutunu düşünen, bu nedenle de bencil seviyesine çıkabilen bir skorer. Hücumdaki konsantrasyon problemi savunmada da mevcut, bu takımın düzenini bozabiliyor. İki alandaki bu konsantrasyon sorunları maçlar içerisinde sürdürülebilir bir performans sergilemesini engelliyor, çok fazla iniş çıkışı olabiliyor aynı maç içinde bile.

Bacon, NBA seviyesi için bile çok iyi bir atletti ki Euroleague seviyesinde de bunun artılarını gördü çaylak sezonunda. Diğer taraftan şutlarında da istikrarlı bir sezon geçirdi ve bir çok maçta el yakan topları soğuk kanlı bir şekilde, yüksek yüzde ile kullandığına da şahit olduk. Potaya yaptığı güçlü penetreler ve ribaundlara verdiği katkı da önemliydi. Özetle Avrupa basketboluna adaptasyon sürecini çaylak sezonunda hızlı ve verimli bir şekilde tamamladı. Yoncalar’ın mevcut kadrosunda 3 numara pozisyonunda sadece Kalaitzakis kardeşler var ve onların da Euroleague’in ağırlığını kaldırmaları tek başlarına kolay değil. Yani Bacon’ın bu transfer gerçekleişirse Monaco’daki gibi yine 25 dakikalarda süreler bulabileceğini ve yine çok verimli olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …