Güncel Haberler

Dünya Kupası’na İlk Bilet Finlandiya’nın!

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinden çıkacak 12 takım bu büyük organizasyonda yer alma şansına sahip olacak.

Elemelerin 2. turunda ilk 2 maç geride kalmışken daha şimdiden Dünya Kupası’na ilk bileti kapan takım belli oldu. J grubunda yer alan Finlandiya bu başarıyı elde eden ilk takım oldu.

İsveç’in deplasmanda İsrail’i 83-95’lik skorla yenmesinin ardından Finlandiya’nın J grubunda 3. sıranın altına düşme şansı kalmadı, yani bir başka deyişle ilk 3 sırada yer almayı garantilemiş oldular. Bu da tabi Dünya Kupası biletini kapmaları anlamına geldi.

Finlandiya, ikinci turdaki ilk maçında İsrail’i devirmiş, ikinci maçında da Estonya’yı devirerek toplamda 7 galibiyete ulaşmıştı. Hem Slovenya hem de İsveç karşısında ilk turda elde ettiği sonuçlarla ikili averajda üstünlüğü sağladığı için ilk 3 sırada yer almayı garantiledi.

Böylelikle Finlandiya 9 yıllık bir aranın ardından tekrar Dünya Kupası sahnesine dönmüş olacak.

Finlandiya’nın koçu Tuovi, İsveç’e İsrail’i yendiği için teşekkür ederken bunun Fin baskebolu için tarihi başarı olduğunun altını çizdi. Milli takımlar direktöri Dettmann ise konuyla ilgili bir şaka yaparak, “Bu İsveç ile aramızda yaptığımız bir anlaşmaydı. Biz Hırvatistan’ı yenerek onlara Dünya Kupası elemelerine katılma hakkı tanımıştık, onlar da bize Dünya Kupası’na katılım bileti konusunda yardımcı oldular.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na Bilet Alan 4 Takım Belli Oldu!

2023 FIBA Dünya Kupası’nda 17-32 klasman maçlarının tamamlanmasıyla beraber 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılacak 4 …