Güncel Haberler

Jokic’in Sırbistan’ı, Giannis’in Yunanistan’ınını Uzatma Sonunda Geçti! (Micic sakatlandı)

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri I grubu ilk maçında milli takımımızın rakiplerinden ikisi karşı karşıya geldi. Jokic liderliğindeki Sırbistan, konuk ettiği Giannis liderliğindeki Yunanistan‘ı uzatma sonunda 100-94’lük skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Sırbistan 4 galibiyete ulaştı ve averajla 4. sıraya yerleşti. Yunanistan ise 3 galibiyette kaldı ve averajla 2. sırada konumlandı.

Sırbistan’da Nikola Jokic 29 sayı, 8 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken, Ognjen Jaramaz 15 sayı, 3-4 3sayı, 2 ribaund, Vladimir Lucic 14 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ve Nikola Milutinov 12 sayı, 4 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular. çeyreğin bitimine 3 dakika kala bileğinden sakatlanarak soyunma odasına götürülen Vasilije Micic, karşılaşmanın kalan bölümünde forma giyemedi.

Yunanistan cephesinde ise Giannis Antetokounmpo 40 sayı, 8 ribaund, 5 asist ile MVP performansı sergilerken, Tyler Dorsey 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Thanasis Antetokounmpo 12 sayı, 5 ribaund, 3 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Zagars, Kukoc’un Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

2023 FIBA Dünya Kupası‘nda Letonya ile Litvanya arasında oynanan beşincilik maçında Letonya rakibini 98-63’lük skorla …