Güncel Haberler

İDDİA: Manisa’nın Yeni Uzunu Anosike Oluyor (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni ekiplerinden Manisa BBSK‘nın 5 numarası belli oldu.

İtalyan basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre O.D. Anosike ile anlaşma sağladılar, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

2.03 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli uzun, geçen sezonu Cholet’de geçirmiş ve Pro A’da 18 maçta ortalama 26.1 dakika süre alırken 10.6 sayı, %68.5 s.atış, 7.3 ribaund, 2.1 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

ABD doğumlu olan Nijerya asıllı tecrübeli uzun, NCAA’de Siena’da forma giydikten sonra profesyonel kariyerinde Fransa’da Strasbourg, Le Portel, Cholet, Yunanistan’da AEK, Lavrio, İtalya’da Varese ve İspanya’da Betis takımlarınnı formasını terletmişti. Gelin tecrübeli oyuncuyu biraz daha yakından tanıyalım.

Anosike güçlü fiziği ve uzun kolları ile her iki pota altında da etkili bir uzun. Atletik özellikleri ve boyalı alanda kapladığı alan sayesinde önemli bir ribaund potansiyeline sahip. Özellikle hücum ribaundlarında öne çıkıyor, yüksek enerjisi ve savaşçı kimliği ile takımına 2. şans sayıları kazandırabiliyor. 2.03 metre boyunda olmasına rağmen uzun kolları, zamanlaması ve dikine zıplama yeteneği sayesinde kendisinden çok daha uzun oyuncuları bile ribaund mücadelesinde yenebilen bir 5 numara. Bunun yanında mobil bir uzun, tüm sahayı takımla beraber koşabilen, savunmalar yerleşmeden çember altına inerek hızlıca pozisyonları yüksek yüzdeyle bitirebiliyor. Yarı sahada hem ikili oyunlarda potaya dikine çebuk devrilen, verimli bir bitirici hem de alçak postta bir kaç dribbling üstünde zıplayarak bulduğu çengel atışlarla skor üretebilen bir isim. Savunma tarafında da alçak postta güçlü uzunlara karşı göğüs göğüse çarpışabildiği gibi, yardımlaşmayı bilen, perimetrede de kolay yenilmeyen, gayretli ve çalışkan bir isim. Eksi olarak sayabileceğimiz bir kaç konu var elbette. Hücumda sınırlı bir isim, şut tehditi ya da dribbling üstü yüzü dönük silahları olmadığı için onu besleyerek ondan skor katkısı alabiliyorsunuz. Ayrıca serbest atış çizgisinde sorunlu bir uzun, geçen sezon Cholet’de %70’in altında kaldığını görmüştük.

Manisa 4 yabancı transferini tamamladı ve bir tek pivot transferi kalmıştı geriye. Roberson, Michalak, Bruinsma gibi şutör oyuncuların olduğu bir takıma alınabilecek doğru bir uzun olduğunu düşünüyorum. Güçlü fiziği ve savaşçı kimliği ile her iki pota altında da takımına değer katıyor. Hem ribaundlar konusunda takımın açığını kapatacaktır hem de zaman zaman 4 dışarıda oynayacak, tempoyu yüksek tutacak bir Manisa’ya uyum sağlayabilecek bir uzun. Birçok takımda ve birçok ülkede forma giymiş bir oyuncu olmasıyla beraber adaptasyon sorunu da çekmeyeceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …