Güncel Haberler

İtalya’nın Tecrübeli Yıldızı Gallinari, EuroBasket Hakkında Konuştu

2022 FIBA EuroBasket‘in başlamasına artık 1 aydan daha kısa bir süre kaldı ve turnvuanın dişli takımlarından biri olması beklenen İtalya, yeni koçu Pozzecco yönetiminde hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu yaz transfer döneminde Boston Celtics kadrosuna dahil olan Danilo Gallinari, kuşkusuz İtalya’nın turnuvadaki en önemli kozu olacak.

Geçtiğimiz günlerde Sky Sport İtalia’ya açıklamalarda bulunan deneyimli forvet, EuroBasket turnuvasındaki hedefleri hakkında konuştu:

EuroBasket’te çok sayıda güçlü takım sahne alacak. Aynı zamanda çok sayıda NBA yıldızı da orada olacak. Başarıya ulaşabilmemiz için beklentilerin dahi üzerine çıkarak ekstra bir performans sergilememiz lazım. Önceki yıllarda bunu başarmıştık, şu anki oyuncu grubuna baktığımda ise yine özel bir performans sergileyebileceğimize inanıyorum.

Hazırlıklarımız çok iyi ilerliyor, daha antrenmanlara başlayalı birkaç gün oldu ama EuroBasket’e kadar önümüzde yeterli süre var. Şunu da söylemeliyim ki antrenmanlarımızın yoğunluk seviyesi epey yüksek. Başantrenörümüz Gianmarco Pozzeco’nun basketbol bilgisi gerçekten çok fazla. Kafasındaki fikirleri biz oyunculara aktarma konusunda çok iyi bir iş çıkarıyor.

Sky Sport İtalya

FIBA EuroBasket’in C grubunda yer alan İtalya; Hırvatistan, Yunanistan, Estonya, Büyük Britanya ve Ukrayna’yla bir üst tura çıkabilmek için mücadele edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Boston Deplasmanından Son Nefeste Galibiyet Çıkardı

NBA Batı Konferansı ekiplerinden Denver Nuggets konuk olduğu Doğu’nun lideri Boston Celtics‘i son nefeste 102-100’lük …