Güncel Haberler

CSKA, Euroleague’den Men Edilişi Hakkında Lüksemburg Mahkemesine Başvurdu!

Geçtiğimiz yılın ortasında Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Turkish Airlines EuroLeague’den men edilen CSKA Moskova’nın önümüzdeki sezonda da ligde yer alamayacağı kesinleşmişti.

EuroLeague’den bir süreliğine men edilmesine rağmen hala organizasyonun en büyük hissedarlarından biri olan ve hala A lisansına sahip olan CSKA, bu karara karşılık olarak Lüksemburg mahkemesine başvurdu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan CSKA Moskova başkanı Andrey Vatutin, her ne kadar bu yıl EuroLeague’e katılmayı beklemeseler de haklarını aramak için mahkemeye başvurduklarını söyledi:

CSKA Moskova olarak Lüksemburg mahkemesine başvurumuzu gerçekleştirdik, çünkü EuroLeague’in bağlı olduğu ECA kuruluşu Lüksemburg’a kayıtlı durumda. EuroLeague yönetim kurulunun kulübümüzü ligden men etme kararına karşı çıkıyoruz. Kararın herhangi bir hukuki dayanağı olmadan verildiğine inanıyoruz.

Gelecek sezon EuroLeague’de yer almaya dair herhangi bir beklentimiz yok, çünkü mahkemenin karara varması biraz zaman alacaktır. Bizim için sonuç her ne olursa olsun hukuki bir değerlendirme sürecinin gerçekleşmesi çok önemli. EuroLeague’de yer almayacak olmamız yıllık gelirlerimize büyük zarar veriyor. Oluşumunda ve yönetiminde direkt olarak yer aldığımız bir organizasyondan gelir elde etme fırsatını kaçırıyoruz.

Son olarak Andrey Vatutin, karar ne olursa olsun kulüp olarak EuroLeague hissedarlığına devam etmek istediklerini de ifade etti.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …