Güncel Haberler

Ömer Faruk’dan “Anlamsız” Açıklama!

NBA‘de Miami Heat forması giyen Ömer Faruk Yurtseven bildiğiniz üzere aday kadroda yer almasına rağmen sebepsiz yere A Milli Takımımız‘ın Bormio’da kampına katılmamıştı.

Bu gelişmenin üzerine yakınlarına gelecek sezonun kendisi için çok önemli olduğunu ve hazırlanmak adına milli takıma gitmeyceğini söyledi haberleri yayıldı. Her ne kadar menajeri kampa katılmama durumu olmadığını, konu hakkında federasyonu bilgilendirdiklerini belirtse de burada konu zaten milli takıma neden katılmadığıydı.

23 yaşındaki genç oyuncu konu hakkında bir açıklama yayınlayarak bu haberleri bir medya manipülasyonu diye adlandırıp, milli takımda neden yer almadığını da belirtmediği, populist ve anlamsız bir açıklama yayınladı:

Medyada çıkan ve tek bir kişinin bile beni arayıp sormadan yazdığı ‘Milli Takım kampına izinsiz katılmadığım’ haberlerini okuduğunuz şu günlerde haberlerde eksik kalan parçaları bizzat benden duymanızı istedim.

Söyleyeceklerimi bir habere verilen yanıt olarak okumak yerine öznesine kendinizi koyduğunuzda çok daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

Ben bu turnuvaya katılmamış olabilirim ama Olimpiyat Oyunları’nda da, Dünya Şampiyonası’nda da çağrılmam durumunda koşa koşa gideceğimi en iyi bilenler de yine beni tanıyan hocalarım, yöneticilerim ve arkadaşlarım.

Milli Takım meselesiyle ilgili şu an kampta her biri çok yakın arkadaşım olan ağabeylerim ve kardeşlerimin başarısından başja bir gündemim yok. Onlara da büyük haksızlık bu polemik.
Avrupa’nın basketbol ülkeleri başta olmak üzere Amerika milli takımında da NBA oyuncularının zaman zaman milli formayla buluşup zaman zaman takım arkadaşlarını uzaklardan desteklediği bir basketbol hakikatidir.

Ömer Faruk Yurtseven olarak U16, U18, U20 ve A Milli takım kategorilerinde defalarca gururla taşıdığım Türk Milli Takım formasına medya manipülasyonuyla küsecek değilim.
Takımdaki inanılmaz yetenekli arkadaşlarım, başarıları tartışmaya kapalı hocam, NBA kariyeri başarılarla dolu federasyon başkanım başta olmak üzere malzemecisinden fizyoterapistine kadar tüm takıma başarılar diliyorum.

Madalya yolunda Miami’de sizleri çocuklar gibi izleyecek taraftarınız olduğunu bilmelisiniz.

Kendini tecrübeli NBA yıldızları ile bir tutması mı dersiniz, henüz 23 yaşında bir oyuncu olarak milli takıma yorgunluk ya da yıpranma nedeniyle gelmediğini ima etmesi mi dersiniz, milli takıma koşarak gelmek gibi gerçek dışı kelimeler kullanması mı dersiniz… Özetle elle tutulur hiç bir yanı olmayan, milli takıma neden gelmediğini açıklamayan anlamsız cümleler kurmuş genç oyuncu! Umarız TBF yetkilileri ilerkeyen dönemlerde de artık daha fazla Ömer Faruk’u ikna etmeye ya da onu milli takıma getirmek için ekstra çaba sarfetmeye gerek duymaz. Adem Bona, Alperen, Sertaç gibi onun pozisyonunda oynayan, çok daha vefalı isimlerimiz var zaten. Bize onlar yeter!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …