Güncel Haberler

İDDİA: Konyaspor, Eski Fenerbahçeli Eddie ile Anlaştı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni ekiplerinden Beysu Konyaspor, forvet rotasyonuna tanıdık bir ismi ekledi.

İtalyan basınında farklı kaynaklarda yer alan haberlere göre geçen sezon Burgos forması ile izlediğimiz eski Fenerbahçeli Jarell Eddie ile anlaştılar.

2.01 metre boyunda olan 30 yaşındakil tecrübeli forvet, geçen sezon Liga Endesa’da 19 maçta ortalama 25.3 dakika süre alırken 11.7 sayı, %42.2 3sayı, 3.3 ribaund ile katkı vermiş ama takımın küme düşmesine engel olamamıştı.

OYUNCU ANALİZİ:

Eddie’nin çok iyi bir şutör olduğunu biliyoruz ama geçen sezon başında da belirttiğim gibi Euroleague sahnesi için heleki Fenerbahçe gibi play-off ve Final Four baskısı yüksek olan bir takım için hiç uygun değildi. Kendi şutunu yaratmakta zorlanan, onun için özel setler hazırlanıp onu nasıl verimli kullanacağınız konusunda kafa patlatmanız gereken bir isim. Ayrıca savunmada ciddi zaafları var. Koç Kokoskov onu 3 numara denedi savunmada ciddi sıkıntı verdi, 4 numarada dış şutlarıyla fark yaratır ters eşleşme çıkarır dedi ama burada da fizikli uzunlara karşı içerde ikili oyun savunmasında ise adam değişimlerinde sorun yaşadı. Takım olarak onun savunmadaki zaaflarını kapatmaktan yorulunca da sürelerini iyice azalttılar, kenardan gelerek bir kaç şut atıp ritmini bulduysa ondan faydalandılar, ilk bir kaç şut kaçınca da neredeyse o maçta bir daha kullanmadılar bile.

Burgos macerası ise tabiki bir alt seviyeye geldiği için daha iyi geçti. Savunmadaki zaafları o kadar ön plana çıkmadı ve ondan sorumluluk alması beklenmediği için mental olarak daha rahat oynadı, bulduğu şutların da yüzdesi arttı. Ancak bu sınırlı verimliliği ve iyi performansı sergilediği yer yine 3 numaraydı. Konya ise onu 4 numara için transfer ediyor mevcut hamlelere baktığımızda. 5 numarada da Morgan gibi uzun süredir üst seviye basketboldan uzak kalmış, çember koruma konusunda etkin olmayan bir uzun var. Dolayısıyla 4 numaraya Eddie’yi transfer ederek savunmadaki yumuşaklığı bir kademe daha yukarı çekmiş olacaklar. Evet hücumda 4 numarada eşleşmesi zor bir oyuncu ve Morgan’ın alçak post etkinliğinin yüksek olduğunu düşünürsek saha yerleşimini doğru yapıp ceza atışlarında ritmini bulduğunda çok etkili olabilir ama Konya gibi ana hedefi düşmemek olan bir takım için riski çok yüksek bir hamle… Şutlarında ritmini bulamadığı günlerde hücumda katkısı çok sınırlı kalacağı gibi savunmada da takımını bir kişi eksik bırakacağı maçları sıklıkla göreceğiz. 5 yabancı hakkından birini onunla doldurmanın hata olduğu kanaatindeyim!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …