Güncel Haberler

İDDİA: Karşıyaka, White’ı İkna Etmeye Çalşıyor (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, 4 numaraya tecrübeli bir ismi eklemek istiyor.

Basket Dergisi’nde yer alan habere göre İzmir ekibi geçen sezon Panathinaikos‘da izlediğimiz ve şuanda serbest olan Okaro White ile görüşmelerini sürdürüyor, tecrübeli forveti ikna etmeye çalışıyor.

2.03 metre boyunda olan 28 yaşındaki Amerikalı 4 numara, geçen sezon Yunanistan Ligi’nde 32 maçta ortalama 23.8 dakika süre alırken 11.5 sayı, %37.0 3sayı, 5.3 ribaund, 1.3 asist ve Euroleague sahnesinde ise 29 amçta ortalama 23.5 dakika sahada kalırken 8.4 sayı, %39.2 3sayı, 3.7 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

White, atletik özellikleri, çabukluğu ve topu yere vurabilmesi sayesinde 4 numarada fazlasıyla ters eşleşme yaratabilen bir oyuncu. Diğer taraftan bunların üzerine dış şut tehditi de var, hatta neredeyse bir kanat oyuncusu gibi fakeler ve dribbling üstü şutlar da kullandığını belirtmemiz gerekli. Bir önceki sezon NBA’den gelmiş olmasına rağmen Avrupa basketbolunu yakından tanıyan bir isim olduğu için sertliğe de alışkın olduğunu göstermişti. NBA’de iddiasız geçen normal sezon maçlarının aksine burada çok daha zor maçlar oynadı Kazan ve Panathinaikos forması ile. Özetle Avrupa basketboluna adapte olmakta hiç zorluk çekmedi, EuroCup’da iyi işlere imza attıktan sonra Euroleague sahnesinde de takımı Panathinaikos adına kötü giden sezonda bireysel anlamda istikrarını korumayı başarmıştı. Zamanlaması, sıçrama yeteneği, uzun kolları ve yüksek enerjisi artı savaşçı kimliği ile hem ribaundlarda, özellikle rakip pota altında, hem de savunmada da iyi katkı verebilen oyuncu.

Belki de en önemli eksisi alçak post etkinliği. Evet geçen sezon bu silahı biraz daha verimli kullanmaya başladı ama halen potadan uzak kalmayı tercih ediyor, fiziksel teması fazla sevmiyor. Hücum ribuandlarında da perimetreden atak ederek girmeyi seviyor. Atletik özelliklerine fazla güvenmesi onu zaman zaman gereksiz zamanlama hatalarına itebiliyor ki bu da savunmada pozisyon kaybetmesine neden olabiliyor. Hücumda olduğu gibi savunmada da fiziksel teması, alçak postta vakit geçirmeyi sevmiyor. Bu da kalın ve güçlü forvetlerin ona sırtı dönük üstünlük kurup yıpratmasına neden oluyor.

Karşıyaka kısa rotasyonuna skorer özellikleri ön planda olan ve hatta savunmada zaafları bulunan isimleri ekledi ki 3 numaraya Ponitka hamlesi halen düşünüyor savunma sertliğini yukarı çekmek adına. 5 numaraya ise Delgado gibi fizikli bir uzunu kadroya dahil ettiler. Eğer Ponitka hamlesi gelmeyecekse bu kısa rotasyonunun üstüne 4 numaraya da White gibi dışarıdan oynamayı seven ve fizksel temas artı savunma konusunda zaafları bulunan bir ismi getirirlerse işleri epey zorlaşacak, yumuşak bir Karşıyaka izleriz büyük olasılıkla. Ama Ponitka hamlesi gelirse onunla Delgado arasına böyle şutör bir 4 numarayı eklemek de diğer senarypnun aksine bir o kadar doğru ve verimli bir senaryo olur diye düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …