Güncel Haberler

RESMİ: Merkezefendi, NBA Patentli Guard Harrison ile Anlaştı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yukatel Merkezefendi Belediyesi, kadrosunu NBA patentli bir guard ile güçlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklamayla son olarak G-League ekiplerinden Windy City Bulls’da forma giyen Andrew Harrison ile gelecek sezon için kontrat imzalandığı duyuruldu. NBA patentli skorer, daha önce ülkemizde Galatasaray ve Türk Telekom formalarını da giymiş olan Aaron Harrison’ın ikiz kardeşi.

1.98 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı guard, geçen sezon Ocak 2022’ye kadar hiç bir takımda forma giymemiş ve bu tarihten sonra ise G-League’de sadece 4 maça çıkarken ortalama 11.0 dakika süre aşmış ve 3.3 sayı, 1.5 ribaund, 2.0 asist ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Kentucky çıkışlı Harrison, 2015 NBA draftında 2.tur 44. sıradan Phoenix Suns tarafından seçilmiş ancak sonrasında G-League’de forma giymişti. NBA macerasına ise 2016 yılında Memphis ile başlamış ve Cleveland artı Pelicans ile beraber toplamda 145 maçta forma giyerken ortalama 20.6 dakika süre almış 7 sayı, 2.0 ribaund, 2.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. İlk Avrupa macerasına ise Şubat 2019’da Khimki forması ile başlamış, Euroleague sahnesinde 4 maçta görev alırken 8.8 sayı, 2.0 ribaund, 2.5 asst istatistikleri ile mücadele etmişti. Gelin bu tecrübeli uzunu biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarıyla başlayalım… Andrew, güçlü fiziği ve 1.98 metre boyu ile öne çıkan bir combo guard. Saha görüşü, top tekniği ve pas yetenekleri 1 numarada rahatlıkla süre almasını sağlayacak seviyede. İkili oyunları nasıl verimli organize edeceğini iyi biliyor ve karar mekanizması kuvvetli bir guard. Bununla beraber iyi bir şut mekaniği var ve özellikle ceza şutlarıyla takıma skor katkısı sağlayabiliyor. Potaya gittiği pozisyonlarda da sıklıkla teması alan ve faul çizgisine gidebilen bir guard. Birebirlerde özellikle sağ tarafına yaptığı ataklarla etkili oluyor. Tam sahada etkisi artan, pozisyonları dribbling ile rakip sahaya geçerek bitirebildiği gibi koşucuları da besleyebilen bir guard. Savunma tarafında da top baskı konusunda önemli bir silah, takımın direncini yukarı çekiyor.

Geliştirmesi gereken noktalara bir bakalım… Patlayıcılığı ve atletizmi yüksek bir isim değil, bu da trafiğin içine girdiğinde potaya yakın atışlarda bile verimliliğini düşürebiliyor. Her ne kadar önemli oyun kurucu özelliklerine sahip olsa da sürat ve yatay çabukluk anlamında iyi seviyede bir guard değil. Ayrıca şut seçimleri de halen istikrarlı değil. Topla olduğu gibi topsuz da verimli olmanın yollarını bulmak zorunda. Perdelerden çıkarak üretimini arttırıp istikrarlı hale getirmeli. Birebir pozisyonlarda iyi olsa da direkt potaya gitmeye odaklanıp pas opsiyonlarını kaçırabiliyor, bu da basit top kayıpları yapmasına neden olabiliyor. Savunma tarafında da pas aralarına daha fazla konsantre olmalı. Buna ek olarak güç ve sertlik dozunu kontrol edemediği için erken faul problemine de girebiliyor.

Harrison, Kentucky’deki performansı ile yüksek potansiyelli guardlardan biri olarak gösteriliyordu. Ama ne NBA seviyesinde ne de Avrupa’da beklentileri karşılayamadı. Son 2 sezondur da kariyeri ciddi anlamda düşüşte. Nitekim aşağıdaki video da zaten 2 yıl öncesine ait. Elbette Merkezefendi gibi mütevazi bütçeli ve ana hedefi ligde kalmak olan bir takım için alınması gereken bir risk. Eğer Harrison bunu kariyerindeki bir meydan okuma olarak görerek şehri ve takımı sahiplenip, liderlik özelliklerini ön plana çıkarabilirse kendi kariyerini de toparlayabilir, takıma da seviye atlatabilir. Ancak aksi durumda Denizli ekibinin sezon ortasında bir guard değişikliğine gitmesi de gerekebilir…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …