Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece’nin Yeni Skoreri Harris Oldu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Büyükçekmece‘nin yeni skoreri Almanya’dan geliyor.

İstanbul ekibi, geçen sezon Almanya easyCredit BBL’de Crailsheim Merlins forması ile izlediğimiz skorer guard Terrell Harris ile anlaştı.

1.91 metre boyunda olan 28 yaşındaki Amerikalı guard, geçen sezon BBL’de 32 maçta ortalama 29.6 dakika süre alırken 13.3 sayı, %36.3 3sayı, 3.0 ribaund, 3.0 asist, 1.1 top çalma ve Europe Cup’da ise 13 maçta ortalama 28.0 dakika süre alırken %31.9 3sayı, 3.3 ribaund, 3.0 asist, 1.4 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

NCAA 2.liginde Georgia Callege & State University’de forma giydikten sonra Avrupa’da da hep alt liglerde oynamış bir oyuncu. Almanya 3. liginde başladığı kariyerine, Danimarka 1. ligi ve Almanya 2. liginde devam etmiş, son 2 sezon da BBL’de Chemnitz ve Merlins formalarını giymişti. Gelin bu combo guardı biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Harris aslen bir skorer olsa da gerektiğinde oyun kurucu pozisyonunda da görev alarak katkı verebilen bir combo guard. Takımını omuzlarında taşıyabilen gerçek bir lider diyebiliriz onun için. Atletik özellikleri ve güçlü yön değiştirmeleri kullanarak potaya atak etmeyi bilen ve aynı zamanda hem orta mesafeden hem de yay gerisinden önemli tehditi sahip olan bir skorer. Oyunu doğru okuması, pasör özellikleri ve verimli şut tercihleri sayesinde minimum hata payı ile oynayan bir guard. İkili oyunlarda hem organizatör hem de bitirici rollerinde başarılı, pas&şut tercihleri verimli, üçlü tehditi var. Ayrıca 2 numarada topsuz pozisyonlarda da savunmanın boşluklarına atak edip kendisine sayı şansları çıkarabiliyor. Yüksek basketbol IQ’su, agresifliği ve mücadeleci kimliği ile savunmada da takımına enerji katıyor. Bu teknik özelliklerinin yanı sıra kaliteli bir karaktere sahip, hem saha içerisinde hem de saha dışında örnek bir isim, koçların yönetmeyi sevdiği cinsten bir takım oyuncusu.

Gelelim eksilerine… Çabukluk ya da patlayıcılık konusunda ortalama bir seviyede. Bu nedenle potaya gittiği anlarda rakiplerini tam olarak ekarte edemiyor, genelde teması alıp atletik özellikleri sayesinde dengesini koruyarak pozisyonları bitirebiliyor. Bu nedenle de çizgiye fazla gidebiliyor ama buradaki yüzdesi bir guarda göre düşük, geçen sezon %80 altında bir ortalama ile faul attığını görmüştük. Yay gerisinden önemli bir tehdite sahip olsa da istikrarlı değil, nitekim Europe Cup’da %31 gibi düşük bir yüzdeyle oynamıştı geçen sezon. Hücum tarafında fiziksel anlamda dezavantaj yaşamıyor olsa da savunmada özellikle 2 numarada oynadığında güçlü ve kalın rakiplere karşı zorlanabiliyor, onu sırtlarına alarak potaya gidebiliyor.

Harris, Büyükçekmece’de 2. skor opsiyonu ve organizasyona yardım etmesi beklenen isim olarak geldi. Crawford’un liderliğinde onu tamamlamaya çalışacak. Elbette sürekli aynı anda sahada olmayacaklardır ki Harris de 1 numarada gayet başarılı bir isim. Ayrıca kaliteli bir karaktere sahip olması, oyun zekası ve koçların sevdiği bir oyuncu olması onu zaten değerli bir parça yapıyor. Büyükçekmece’nin yine doğru bir hamle yaptığını düşünüyorum. Tek soru işareti Crawford ile beraber sahada olduklarında savunma tarafında yaşayacakları fiziksel dezavantajlar olacak. Sahadaki diğer 3 oyuncunun onların açıklarını kapatmak için ekstra efor sarfetmesi, koç Çıvgın’ın bol yardımlı ve rotasyonlu savunmalar üretmeyesi gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …