Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş, Yeni Forveti Usher’ı Açıkladı (Analiz)

Ülkemizi FIBA Europe Cup eleme turunda temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekibi Beşiktaş Icrypex kadrosunu çaylak bir forvetle güçlendirdi.

Siyah beyazlılar, Georgia Tech‘den mezun olduktan sonra NBA Yaz Ligi’nde Utah Jazz forması giymiş olan Jordan Usher ile gelecek sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

2.01 metre boyunda olan 23 yaşındaki Amerikalı forvet, NCAA’de 32 maçta ortalama 31.7 dakika süre alırken 14.8 sayı, %34.5 3sayı, 6.5 ribaund, 2.9 asist, 1.5 top çalma ile mücadele etmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

NCAA’de istikrarlı bir performans sergileyen bu yetenekli çaylağı gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarına bir göz atalım… Usher, dribbling üstünden farklı yollarla skor üretebilen bir isim. Gerek atletik özellikleri sayesinde potaya kadar uzanarak yaptığı penetrelerle gerekse orta mesafeden bulduğu atışlarla takımına skor katkısı sağlıyor. Ayrıca yarı saha hücumlarında yaptığı akıllı ve zamanında katlarla topsuz pozisyonlarda da aktif ve üretken bir isim. 3 numaralı pozisyona göre gayet iyi bir ribaundçu, atletik özellikleri ile her iki pota altında da takıma çok değerli bir katkı sağlıyor bu alanda. Özellikle savunma ribaundlarını alarak dribbling ile ortaya girerek takımı direkt olarak hücuma çıkarabilmesi önemli artılarından birisi. Her ne kadar skorer kimliği ile öne çıkıyor olsa da saha görüşü ve pasör özellikleri de iyi seviyede olan bir forvet. Diğer taraftan işin savunma tarafında da aktif bir isim, özellikle pas aralarına girerek çaldığı toplarla takımına ekstra sayılar kazandırabiliyor.

Gelelim geliştirmesi gereken konulara… Hücumdaki zayıf halkalarından birisi dış şutları, yay gerisinden istikrarlı değil. Bu da hücumda derinliğini etkiliyor. Diğer taraftan potaya gitmeyi seviyor olsa da elit ve patlayıcı bir ilk adımı yok, bu nedenle de rakiplerini ekarte edemeden onların yanında potaya gidebiliyor, bu da işini zorlaştırıyor elbette. Ayrıca top tekniği üst seviyede değil, bu da hatalarının artmasına, basit top kayıpları yapmasına neden oluyor. Savunma tarafında ise savruk bir isim, pas araları ve ekstra yardımlar nedeniyle takım düzenini bozabiliyor ayrıca atletizmine güvenerek her topa sıçrayıp faul problemine girebiliyor. Bir diğer konu da fiziksel olarak yeteri kadar sert ve güçlü olmaması. Bu da rakiplerin onu alçak postta, fiziksel temasın bol olduğu anlarda rahat yenmesine neden oluyor.

Usher, atletik özellikleri ve yüksek enerjisi ile ön plana çıkan, henüz ham ama potansiyeli yüksek bir isim. Yani tam koç Kandemir’in tarzında bir çaylak. Beşiktaş yerli oyuncularda olduğu gibi yabancı oyuncularda da bu tarz isimlere yönelerek bir sistem kurdu son yıllarda. Usher da kendisini geliştirebilecek bir isim. Özellikle dış şutlarda istikrarı bulabilirse atletik özellikleri ile farklı yerlere gelebilecek bir isim olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …