Güncel Haberler

İDDİA: Bayern’in Yeni Oyun Kurucusu Winston Oluyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden FC Bayern Munich, guard rotasyonunu NBA patentli bir isim ile güçlendiriyor.

Almanya easyCredit BBL finalisti, BasketNews’da yer alan habere göre geçtiğimiz sezonu Washington Wizards ve G-League’de geçiren Cassius Winston ile anlaştı.

1.85 metre boyunda olan 25 yaşındaki Amerikalı oyun kurucu, NBA’de 7 maçta ortalama 5.6 dakika süre alırken 2.0 sayı ve G-League’de ise 35 maçta ortalama 20.9 dakika süre alırken 14.5 sayı, %38.7 3sayı, 2.6 ribaund, 4.7 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

2020 NBA Draftı’nda 2. tur 53. sırada Thunder tarafından seçilen ve sonrasında hakları Wizards’a takaslanan bu yetenekli guardı biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Oyun kurucu özellikleri üst seviyede olan bir guard. Michigan State’de tam olarak takımın beyniydi ki G-League’de de bu rolü üstlendiğini gördük. İkili oyunlarda efektif bir organizatör, savunmayı iyi okuyor, takım arkadaşlarının nerede olduğunu biliyor, farkındalığı yüksek ve net paslarla onları besliyor. Sadece yarı sahada değil, açık alanda da etkili bir organizatör. Elbette sadece bir pasör değil Winston, aynı zamanda da önemli bir dış şut tehditine sahip. Özellikle dribbling üstünden verimli bir şutu var, top tekniği yüksek, etkin yön değiştirmeleri var ve ayrıca çabuk ayakları sayesinde geriye ya da yana hamlelerle savunmacası ile arasına mesafe koyabiliyor. Topsuz pozisyonlarda da hem perdelerden çıkarak hem de saha yerleşimini doğru yaparak bir çok fırsat buluyor yay gerisinden. Potaya gidişlerde de atletizmi ve yumuşak bilekleri sayesinde pozisyonları iki eliyle de bitirmeyi biliyor. Ayrıca orta mesafede de floaterlarla skor üretebilen bir isim.

Gelelim eksilerine… Savunmada hücumdakinin aksine ayakları ağır, yanal hareketliliği yavaş. Efor anlamında savunmada vasat bir isim. 1.85 metre boyunda olması ve güçlü olmayan fiziği nedeniyle savunmada ters eşleşme hedefi oluyor, etrafındaki diğer savunmacıların ona destek çıkması gerekiyor. Hücum tarafında ise patlayıcı bir isim değil, bu da potaya yaptığı ataklarda onun işini zorlaştırıyor elbette. Yön değiştirmeleri kendisine şut yaratmak için iyi kullanıyor olsa da potaya gidişlerde adamını eksiltme konusunda o kadar iyi değil. Açıları ve koridorları daha iyi kullanmalı, daha fazla faul çizgisine gidebilmeli.

Liderlik özellikleri olan, çalışkan ve öncelikli olarak takımını düşünen bir oyun kurucu. Euroleague sahnesinde fiziksel anlamda ve atletizm anlamında NBA’deki kadar sorun yaşamayacaktır. Dış şutları ve organizasyon becerileri ile öncelikle alternatif oyun kurucu olarak çok faydalı olacak bir isim gibi görünüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …