Güncel Haberler

RESMİ: Panathinaikos, Georgios Kalaitzakis’in Takıma Döndüğünü Açıkladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos, yerli rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

Yunanistan Ligi finalisti yaptığı açıklamayla kulübün altyapısından yetişen ve son olarak NBA’de Oklahoma City Thunder ve G-League’de OKC Blue formasını giyen Georgios Kalaitzakis‘in takıma geri döndüğünü, 2 yıllık kontrat imzalandığını açıkladı.

2.01 metre boyunda olan 23 yaşındaki genç kanat oyuncusu, geçen sezon NBA’de 13 maçta ortalama 16.4 dakika süre alırken 6.6 sayı, 1.6 ribaund, 0.9 asist ve G-League’de ise 31 maçta ortalama 19.7 dakika süre alırken 10.0 sayı, 3.9 ribaund, 2.2 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

2021 NBA Draftı’nda 2. tur 60. sıradan Pacers tarafından seçilen ve Bucks’a takaslanan ancak NBA’de beklediğini bulamayan genç kanat oyuncusu tekrar Avrupa’ya dönüyor.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Genç oyuncu dribbling üstünden skor üretmeyi birden fazla yolla yapabilen bir isim. Hem potaya giderek hem de orta mesafeden tehditi var. Teması almayı bilen, kendisini bir çok kez çizgiye götürmeyi bilen bir isim. Dribbling üstünden sadece skor üretiminde pas dağıtımında da başarılı, takımın organizasyonuna da katkı verebiliyor. Göründüğünden daha alet, daha çevik ki ribaundlar konusunda da takıma destek olan bir isim. İşin savunma tarafında da atletizmi ve pozisyonuna göre varolan fiziksel avantajları ile takımını yanlız bırakmıyor.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere… NBA’de de yaşadığı sorunlardan biri olan dış şutlarındaki istikrarsızlık Euroleague sahnesinde de sorun olabilir, bu konuda geç olmadan ilerleme kaydetmek zorunda. Hücumda dağınık bir isim, tercih hataları yapabiliyor ve bu nedenle de top kayıplarına meyilli bir isim. Bir diğer konu da yeteri kadar kalın ve güçlü olmaması. Zaten bu nedenle de 3 numarada zorlanıyor ve yeteri kadar çabuk olmadığı için 2 numara da savunma anlamında sorunlar yaşayabiliyor. Savunmada genel anlamda displinsiz bir isim, oyunun bu tarafında da kontrollü ve derli toplu olmayı öğrenmeli.

Kalaitzakis, potaya gitmeyi bilen ve penetre özelliği üst seviyede olan bir guard. Ancak tabiki henüz ham bir yetenek. Dış şutlarını geliştirmeli, güçlenmeli ve karar mekanizmasını geliştirmeli. Bunları NBA’de yapacak zamanı ve fırsatı olmayacağını bildiği için de Avrupa’ya geldi. Panathinaikos ona kardeşi Panagiotis ile beraber çok iyi bir okul olacaktır kuşkusuz. Hem 2 hem de 3 numara alacağı süreleri iyi değerlendirip potansiyelini açığa çıkarmaya çalışacak. Panathinaikos onunla beraber kanat rotasyonuna önemli ölçüde bir derinlik katmış olacak.

https://youtu.be/GPCtmHviK_I

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …