Güncel Haberler

İDDİA: Bologna, Jeffries ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden Virtus Bologna, kanat rotasyonunu NBA patentli bir isimle güçlendirmek istiyor.

La Prealpina’da yer alan habere göre İtalya Lega Basket Serie A‘nın son finalisti, geçtiğimiz sezon NBA’de Memphis Grizzlies ve G-League’de forma giyen DaQuan Jeffries ile ilgileniyor.

1.96 metre boyunda olan 24 yaşındaki Amerikalı kanat oyuncusu geçen sezon Grizzlies’da 3 maçta ortalamada sadece 3 dakika süre almış, G-League’de ise 26 maçta ortalama 26.1 dakika süre alırken 15.1 sayı, %40.3 3sayı, 3.3 ribaund, 1.6 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Tulsa çıkışlı olan ve G-League’de kendisini iyi bir şutör ve skorer olarak kanıtlamış olan bu yetenekli kanat oyuncusunu gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Jefferies’in en önemli özelliği dış şut tehditi. Genllikle ceza atışlarında yüksek yüzde bulana etkili bir üçlükçü, 7 isabet bulduğu maçlara bile şahit olmuştuk G-League sahnesinde. Sadece ceza şutlarında değil, perdelerden çıkarak bulduğu üçlüklerle de can yakan bir isim. Dribbling üstünden kendi skorunu üretebiliyor, hem potaya direkt atak edebiliyor hem de orta mesafe tehditi var. Hatta alçak postta sırtı dönük bile silahları var. Atletik özellikleri ve güçlü fiziği sayesinde hem pozisyonuna göre iyi bi ribaundçu hem de savunma tarafında takımını yanlız bırakmayan, aktif ve agresif bir isim.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere… Her ne kadar bencil bir oyuncu olmasa da hücumda daha çok bitirişe odakalanan, pasör özellikleri ortalama seviyede bir isim. Top tekniği de elit seviyede değil ki özellikle yön değiştirmeler konusunda kendisini geliştirmesi lazım, genelde direkt koridora atak edebiliyor, adamını eksiltemiyor. Hücumda pasif kaldığı, oyundan düştüğü maçlara da şahit olduk G-League sahnesinde. Tempo düştüğünde, yarı saha hücumlarında pas trafiği kurulmazsa ceza atışlarını kovalıyor sadece.

Jeffries, üst düzey bir atlet ve önemli bir şut tehditine sahip. Bu da onu klasik bir 3&D kanat oyuncusu yapmış durumda. 2019’da College Smaç Yarışması’nı kazandığının da altını çizelim ki ne kadar heyecan verici bir oyuncu olduğunu daha iyi anlayın. Elbette Avrupa’da Euroleague basketbolunda adaptasyon süreci yaşayacaktır. Eğer bu esnada özellikle mental olarak uyum sorunu yaşamazsa mevcut özellikleri ile Euroleague sahnesinde yıldız potansiyeline sahip bir isim olduğunu söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …