Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris, Brazdeikis ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague marketinde sessiz kalan ekiplerden biri olan Zalgiris Kaunas, kadrosunu NBA patentli bir forvetle güçlendirmeye hazırlanıyor.

15min’de yer alan habere göre Litvanya Ligi temsilcisi geçtiğimiz sezon Orlando Magic‘de forma giyen ve şuanda serbest olan milli oyuncu Ignas Brazdeikis ile anlaştı.

2.01 metre boyunda olan 23 yaşındaki kısa forvet, geçen sezon Magic ile 42 maçta ortalama 12.7 dakika süre alırken 5.0 sayı, %31.0 3sayı, 1.7 ribaund ile katkı verebilmişti. G-League’de ise 9 maçta ortalama 31.7 dakika süre alırken 22.0 sayı, %32.8 3sayı, 5.0 ribaund, 3.3 asist ile katkı verdi. 2019 NBA Draftı’nda 2. tur 47. sıradan Kings tarafından seçilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Pasaport ve vatandaşlık işlemleri tamamlandıktan sonra bu yaz ilk kez Litvanya milli takımının formasını giyen solak forvet Brazdeikis, kariyerinde ilk kez Avrupa’da forma giyecek. Gelin birlikte onu biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Bir kanat oyuncusu olarak dribbling üstünden kendi skorunu bulabilmesi çok değerli. Evet çok çabuk ya da patlayıcı bir oyuncu değil ama adımlamalarını çok iyi kulanan ve güçlü fiziği ile temas aldığı anlarda bile pozisyonları dengeli şekilde bitirebilen bir skorer. Çokça temas aldığı gibi çizgiye giderek de rakiplerini buradan cezalandırmayı bilen bir isim. Bununla beraber sahanın her yerinden ceza şutu bulunan bir forvet. Ayrıca sadece toplu değil topsuz pozisyonlarda da potaya yaptığı katlarda, hareketli iken aldığı pasları asiste dönüştürebiliyor. Koşmayı seven, motoru yüksek ve tam sahada da aktif olan bir isim. Fizksel artıları, zamanlaması ve iyi pozisyon alması sayesinde ribaundlarda katkısı yüksek. Hem savunmada hem de hücumda oyunu hisseden, okuyan, zeki bir oyuncu.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Potaya gitmeyi seviyor ama elit ve patlayıcı bir ilk adımı olmadığı için rakibe temas etmeden bunu yapamıyor. Ayrıca top tekniği de ortalama seviyed,e fundementalını geliştirip rakip ile arasına mesafe bıracak pozisyonları yaratması gerekiyor. Evet dış şut tehditi var ama istikrarlı değil, bu nedenle de şutları kullanma konusunda özgüveni zayıf. Hücumda tek yönlü bir isim, pas becerileri sınırlı. Savunma tarafında ise 3 numarada atletik ve çabuk isimlere karşı zorlanabiliyor. Boyuna göre kanat genişliği kısa ve bloklar ya da pas araları konusunda katkı verebilen bir isim değil.

Brazdeikis, yüksek basketbol IQ’su, kendi şutunu yaratabilmesi ve farklı şekilde skor üretebilmesi ile Euroleague sahnesinde kendisine iyi bir yer edilebilir. Evet savunmada çabuklık ve atletizm anlamında zaafları var ama bunu NBA’de olduğu kadar hissetmeyecektir ki Litvanya milli takımında çıktığı maçlarda da Avrupa sahnesi için hazır olduğunu, özellikle hücumda etkili olabileceğinin sinyallerini verdi zaten.

https://youtu.be/isC7bjhLxJU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …