Güncel Haberler

RESMİ: Valencia, Alexander ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden Valencia uzun rotasyonuna takviye yaptı.

İspanya Liga Endesa ekibi, geçtiğimiz sezon Fuenlabrada‘da izlediğimiz Kyle Alexander ile gelecek sezon için anlaştı.

2.08 metre boyunda olan 25 yaşındaki Kanadalı uzun, geçtiğimiz sezon Endesa’da 33 maçta ortalama 22.4 dakika süre alırekn 9.8 sayı, 5.0 ribaund, 1.5 blok ile katkı vermişi.

OYUNCU ANALİZİ:

Alexander, dinamizmi, agresifliği ve atletik özellikleri ile öne çıkan bir uzun. Fuenlabrada’da geçirdiği başarılı sezonun ardından dikkatleri üstüne çekti. Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarından bahsedelim… Kanat genişliği, güçlü fiziği, mobilitesi ve atletik özellikleri ile modern basketbolda aranan uzun profillerinden biri. Özellikle ikili oyunlarda çok etkili bir isim. Sağlam perdeleme yapans sonrasında da çabuk bacakları ile potaya direkt devrilerek pozisyonları yüksek yüzdeyle bitiren bir uzun, çembere yaklaştıkça etkisi artıyor tabiki. Hücumdaki bir diğer silahı da ribaundlardan gelen ikinci şans sayıları, bu alanda Endesa’daki en iyi performans gösteren isimlerinden biriydi. Ayrıca yüzü dönük silahlarını da geliştirmeye devam ediyor, özellikle orta mesafeden iyi bir şut tehditi var. İşin savunma tarafında da aktif bir isim. Çabuk ayakları ile perimetrede kısaların da karşısında kalabiliyor, ikili oyunlarda adam değişme savunmasında aranan uzunlardan biri. Ayrıca iyi bir çember koruyucu, atletik özellikleri ve zamanlaması ile blok tehditi yüksek bir isim. Savunma ribaundlarında da etkili bir isim, zamanlaması ve pozisyon alma becerisi ile burada da iyi katkı veriyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Hücumda sınırlı ve tek düze bir isim, özellikle pas yetenekleri sınırlı. Alçak postta da vasat bir isim, sırtını potaya döndüğü pozisyonlarda kendini rahat hissetmiyor. Bunların dışında fiziksel olarak teması sevmesine, pota altında fazla vakit geçirmesine rağmen çizgiye gittiği anlarda başarısız bir isim, geçtiğimiz sezon sadece %64.9 ile serbest atış kullandı. Hücumda olduğu gibi savunmada da alçak postta vakit geçirmeyi pek sevmiyor, güçlü ve yetenekli uzunlara karşı etkisiz kalıyor, agresif olmaması ile eleştiriliyor. Hem alçak posttaki birebirlerde hem de topsuz pozisyonlarda reaksiyonları sorunlu olduğu için erken faul problemine de girebilyior.

Valencia, Tobey ve Labeyrie gibi iki önemli uzununu kaybetti, yerlerine sadece Webb’i aldı ki o da daha çok bir 3.5 numara. Alexander, hem atletik özellikleri sayesinde getireceği ribaund katkısı ve blok tehditi hem de orta mesafeden de silahları olmasıyla beraber her ne kadar Euroleague sahnesinde bir çaylak olacak olsa da takıma önemli katkılar verebilecek bir isim. Oyunun her iki alanında da yüksek enerjisi ile faydalı olabilecek bir isim ve Euroleague sahnesinde alternatif uzun olarak kalıcı bir rol edinebileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …