Güncel Haberler

Harden, Philadelphia ile 2 Yıllık Kontrat İmzaladı (Şampiyonluk indirimine gitti)

NBA’in en önemli skorerlerinden biri olan James Harden, geçtiğimiz sezon önce Nets sonra da Philadelphia 76ers formalarıyla kendi standartlarının altında kalmıştı.

32 yaşındaki solak skorer 2021-22 sezonunu 22.0 sayı, 7.7 ribaund, 10.3 asist ortalamalarıyla tamamlamış, yazın başında da 2022-23 sezonu için geçerli olan 47.3 milyon dolarlık oyuncu opsiyonunu reddettmiş ve teorik olarak serbest kalmıştı.

Ama beklendiği gibi bu serbestlik teoriden öteye geçmedi ve ESPN’in haberine göre Sixers ile yeniden anlaştılar. 2 yıllık kontrat karşılılığında toplam 68.6 milyon dolar kazanacak. Kontratın ikinci senesinde ise yine oyuncu opsiyonu mevcut.

Harden, bu yeni kontratla beraber gelecek sezon 33 milyon dolar ve 2023-24 sezonunda ise 35.6 milyon dolar kazanacak. Yani yıldız guard gelecek sezon için 47.3 milyon dolarlık kontrattan vazgeçip 33 milyon dolara imza atıp tam 14.3 milyon dolarlık indirime gitti. Tabi bunu yaparken de Sixers yönetiminden şampiyonluk yolunda eklemeler istediğini görüşmelerde belirtmişti ki bu fedakarlık sayesinde de Doğu ekibi iki değerli rol oyuncusunu, PJ Tucker ve Danuel House’u kadroya katabildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …