Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Fall’u Geri Getirmek İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan İspanya Liga Endesa ekiplerinden Cazoo Baskonia, eski uzununu yeniden kadrosuna katmak istiyor.

SER Vitoria’da yer alan habere göre 2018-21 döneminde kulübün formasını giyen ve hali hazırda LDLC Asvel Villeurbanne ile 2023 yazına kadar devam eden bir kontratı bulunan Youssoupha Fall‘u yeniden kadroda görmek istiyorlar. Haberde Fransız ekibin gelecek sezon planlarında yer almadığı, bu nedenle de bedelsiz olarak serbest bırakabileceği belirtilmiş.

2.21 metre boyunda olan 27 yaşındaki Senegal doğumlu Fransız pasaportu bulunan dev uzun, geçen sezon Pro A’da 42 maçta ortalama 18.3 dakika süre alırken 9.6 sayı, 5.5 ribaund ve Euroleague sahnesinde ise 28 maçta ortalama 13.1 dakika sahada kalırken 5.8 sayı, 3.6 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Fall müthiş fiziği ile dikkat çeken özel bir uzun. 2.21 metre boyunun yanı sıra 2.34 metrelik kulaç uzunluğu ve büyük elleri ile pota altında tam bir canvar. Bu sezon Euroleague sahnesinde tüm pivotları çaresiz bıraktı potaya yakın topla buluştuğu anlarda. Artık hem ikili oyunlarda hareketli aldığı topları daha verimli bitirebiliyor hem de sırtı dönük daha iyi pozisyon alarak fiziksel avantajlarını nasıl kullanacağını biliyor. Alçak postta birebir silahlarını da geliştirmeye başladı. Rakibini sırtına aldığında durdurulması çok zor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Koç Parker onu aktif olarak kullandı. Gerek kenardan gelerek geresekse ilk beşte şanslar buldu. Evet hücumda önemli bir silah ve elinizde Jones ve Okobo gibi yıldız guardlar varken onu potaya yakın topla buluşturmak da çok kolaydı. Ama gel gelelim bu müthiş fiziğine rağmen ribaundlar konusunda vasat bir isim. Halen topa hamle yapmaya çalışıp adamını box-etmiyor olması ve zamanlamasının iyi olmaması onun dezavantajlarından. Ayrıca sadece topu kovalamaya konsantre olduğu için pozisyon almakta da sorunlar yaşayabiliyor ribaundlarda. Diğer taraftan bu fizikte bir oyuncu için doğal olarak ikili oyun savunmasında ağır kalıyor, tepeye kadar genelde çıkmıyor, bu da takım arkadaşlarının ciddi rotasyonlar yapmalarını gerektiriyor. Ayrıca evet blok tehditi yüksek ama burada da zamanlama problemi başını ağrıtıyor ve fiziksel artılarını sertlik dozajını ayarlayamadığı için erken faul problemine girerek kendisine dezavantaj olarak geri dönmesine neden oluyor.

Fall fiziksel artıları çok fazla olan, belirttiğimiz gibi özel bir uzun. Ancak pasör özelliğinin olmaması, pozisyon bilgisi ve zamanlama konularında halen sıkıntılarının olması onun sahada kaldığı süreleri sınırlı hale getiriyor. Baskonia onu zaten as uzun olarak düşünmüyor, as uzun Enoch olacak ve bu nedenle de Fall’un sahada kalacağı kısalarda verimliliği yüksek olacaktır diye düşünüyorum. Koç Penarroya o sahadayken eşleşme problemi yaratıp hücumdaki artılarından faydalanacak, sonra soluklanması ve hata miktarını arttırmaması için kenara alacak. Asvel’de olduğu gibi maksimum verim için 15-20 dakika arasında (ne azı, ne de fazlası) süre vermeniz gereken bir uzun.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …