Güncel Haberler

İDDİA: Konyaspor’un Yeni Skoreri Sulaimon Oldu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından Beysu Konyaspor’un yeni skoreri Fransa’dan geliyor.

Basketfaul’de yer alan habere göre geçen sezon Bourg forması ile izlediğimiz Rasheed Sulaimon ile anlaşma sağladılar.

1.94 metre boyunda olan 28 yaşındaki Nijerya asıllı Amerikalı skorer geçtiğimiz sezon Pro A’da 34 maçta ortalama 30.4 dakika süre alırken 13.2 sayı, %35.8 3sayı, 3.4 ribaund, 2.9 asist ve EuroCup sahnesinde ise 18 maçta ortalama 33.3 dakika sahada kalırken 13.5 sayı, %32.2 3sayı, 3.2 ribaund, 3.2 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Sulaimon, sürati, atletizmi ve deliciliği ile Şampiyonlar Ligi ve EuroCup gibi önemli seviyelerde kendisini kanıtlamış en iyi penetrecilerinden biriydi. Bunun yanında ceze atışlarında bulduğu yüksek yüzdeli üçlükler ile de son olarak Bourg’un bitirici rolünde en güvendiği isimlerden biri oldu. Yüksek tempoda verimliliği artan ve açık alanda oynamayı daha çok seven Sulaimon, son yıllarda asist özelliğini de geliştirdi ve artık iki yönlü bir guarda dönüşmüş durumda, pozisyonları zorlamak yerine özellikle penetre-pas oyunlarında asistleriyle öne çıkıyor. Topa yön veren asıl isim değil de bu konuda alternatif ve destekçi isim olunca verimliliği artmış durumda. İşin savunma tarafında kısalara baskı konusunda da faydalı bir oyuncu. Rakip takımın en iyi skorerini verip arkanızı bakmayacağınız kadar iyi bir savunmacı diyebiliriz onun için.

Geliştirmesi gereken noktalara bir bakalım.. Top tekniği halen elit seviyede değil. Adam eksiltmeyi daha çok sürati ile ve tek hamlede yapmaya çalışıyor, yön değiştirmeler ve ivmelenmeler gibi alternatif silahları yok. Patlayıclığı da üst seviyede olmadığı için genelde potaya gidişlerini orta mesafe atışlarla değerlendirmeyi seçiyor. Savunma tarafında söyleyeceğimiz fazla bir eksisi yok aslında ama top çalmaya fazla konsantre olması ve zaman zaman savunma taktiği dışına hislerine göre çıkması hata yapmasına neden olabiliyor.

Perez gibi topla oynamayı seven ve asistleri ile takımı organize edebilen bir guard yanına Sulaimon gibi bir bitiriciyi koymak gayet mantıklı bir seçim olmuş Konyaspor için. Topla en az seviyede oynayıp ceza üçlüklerine ve açık alandaki bitirişlere komsantre olduğu sürece veriminin en üst seviyeye çıkacağını, savunmada da Perez’in açıklarını kapatabilecek enerjiye ve fiziksel artılara sahip olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla takım kimyası adına Perez-Sulaimon ikilisi doğru bir seçim olmuş.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …