Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece’nin Yeni Forveti Rivers Oldu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Büyükçekmece, Amerikalı forvet ile anlaştı.

Geçtiğimiz sezon PAOK forması ile izlediğimiz Demetre Rivers ile yeni sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Amerikalı uzun forvet, geçen sezon Yunanistan Ligi’nde 15 maçta ortalama 20.6 dakika süre alırken 7.8 sayı, %40.9 3sayı, 4.5 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Rivers’ın orijinal pozisyonu 4 numara olsa da iki forvet pozisyonu arasında sıkışmış bir isim. Sezona Nymburk’da başlayan ve sonrasında PAOK’a transfer olan bu şutör uzun forveti gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… En önemli silahlarından biri dış şutları. Özellikle 4 numarada görev aldığı anlarda saha yerleşimi açısından takımına değer katan bir isim ve kısa rotasyonunda yer alan isimler kadar güvenilir, istikrarlı bir üçlük tehditine sahip. Ceza atışları, topsuz katlar sonrası bulduğu atışlar ve geçiş hücumlarında erken bulduğu üçlükler öne çıkanlar arasında. Bununla beraber çembere atak etmekten de korkmayan bir isim. Yüksek tempoda oynamayı seven ve tam sahada yaptığı koşularla pozisyonları bitiren bir forvet. Her iki pota altında da atletik özellikleri sayesinde iyi bir ribaundçu olduğunu söyleyebiliriz.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Hücumda şutlarına fazlasıyla güvenen bir isim. Bu da potaya gitme ve pas opsiyonlarını çok az kullanmasına neden oluyor. Zaten iyi bir pasör değil ve penetre konusunda da adam ekstilmekten çok direkt potaya atak edebilecek artılara sahip. Ayrıca alçak postta silahları yok, üretimi yüzük dönük pozisyonlarla sınırlı. Benzer şekilde savunmada da alçak postta iyi değil, güçlü ve kalın 4 numaralara karşı çabuk yeniliyor.

Rivers sezon Nymburk’da iyi başlamış, takımın yüksek tempoya dayalı sisteminde skorer bir performans sergilemişti. Ancak sonrasında belirsizliklerin hakim olduğu, bir çok oyuncunun ve koçu değişitiği PAOK’da kendi oyununu sergileme fırsatı bulamamıştı. Şimdi koç Çıvgın, Büyükçekmece’de ona istediği tempoyu ve özgürlüğü sunabilirse o da skorer performansı ile tıpkı Nymburk gibi takıma faydalı bir isme dönüşebilir. Tabi 5 numarada yanında oynayacak ismin onun sertlik, fiziksel oyun gibi eksiklerini giderecek bir ismin bulunması da önemli olacak.

https://youtu.be/8AnQr3FYWVo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …