Güncel Haberler

İDDİA: Monaco, James ile 2 Yıllık Yeni Bir Kontrat İmzalıyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de kalıcı olmak isteyen Fransa Betclic ELITE Pro A‘nın son finalisti AS Monaco, süper yıldızı ile kontrat yeniliyor.

BasketNews’da yer alan habere göre kontratı sona eren Mike James ile 2 yıllık yeni bir kontrat konusunda anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir. Resmi olmayan bilgilere göre Amerikalı oyuncu bu kontratta yıllık 2 milyon dolar kazanacak.

1.85 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli guard, geçtiğimiz sezon Pro A’da 29 maçta ortalama 30.2 dakika sahada kalırken 16.4 sayı, %29.4 3sayı, 3.5 ribaund, 5.4 asist, 1.2 top çalma ve Euroleague sahnesinde ise 38 maçta ortalama 31.6 dakika sahada kalırken 16.4 sayı, %31.3 3sayı, 3.2 ribaund, 5.7 asist, 1.2 top çalma ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

James kuşkusuz kariyerinin en verimli ve en istikrarlı sezonunu geride bıraktı Monaco formasıyla. Hem sayı hem de asist istatistiklerinde ligin en iyi isimleri ile beraber zirveyi zorlarken, sadece 2.5 top kaybı ortalaması da verimliliğinin neden yüksek olduğunun bir göstergesi, rakamlara yansımasıydı aslında. Koç Obradovic’in ona sonsuz kredi vermesi, şehrin ve taraftarların onu kucaklaması, takım arkadaşlarının da onun liderliğini kabul etmesi, güvenmeleri ile beraber James olgunlaştı ve lider potansiyelini en üst noktalara çıkarmayı başardı.

Monaco ilk sezonunda onun sayesinde play-off bileti kapmıştı ve şimdi bunu bir kez daha tekrarlayarak Euroleague’den tıpkı Bayern, Alba ve Asvel’in kaptığı gibi özel anlaşmalı bir B lisansı kapmak istiyorlar. Bu yolda kadrolarını güçlendirmeye devam ederken kuşkusuz James’i de tutabilmeleri bu hedef doğrultusunda çok büyük bir hamle olacak. Amerikalı oyuncu artık NBA’e garanti olmayan kontratlarla gidip düşk rollerde kariyerinin son yıllarını tamamlamak istmiyor. Monaco’da en üst seviyede, rekabetçi şekilde oynayabilecek ve aynı zamanda Avrupa’nın en çok kazanan isimlerden biri olacak. Dolayısıyla hem Monaco hem de James için doğru bir seçim olacağı kanaatindeyim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …