Güncel Haberler

RESMİ: Asvel’den Çaylak Forvet Polite Hamlesi Geldi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Fransa Betlic ELITE Pro A şampiyonu LDLC Asvel Villeurbanne kadrosunu genç bir kanat oyuncusu ile güçlendirdi.

NCAA’de FSU forması giyen ve profesyonel kariyerine başlayacak olan Anthony Polite ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

25 yaşında olan 1.98 metre olan solak forvet geçtiğimiz sezon 24 maçta ortalama 26.7 dakika süre alırken 9.9 sayı, %32.1 3sayı, 5.6 ribaund, 2.5 asist, 1.5 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Profesyonel kariyerine yeni başlayacak olan İsviçre doğumlu genç kanat oyuncusunu gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Topsuz katlar ve hareketlilik sonrası skor üretebilmesi en önemli artılarından biri. Elbette dribbling üstü skor üretimi de yapabiliyor, hem orta mesafe hem de dış şut tehditi var ama tüm bu silahları ortalama seviyede, elit bir silahı yok. Aynı şekilde organizyon becerileri için de söyleyebiliriz. Saha görüşü ve pasör özellikleri iyi seviyede ama alternatif oyun kurucu olacak kadar üst düzeyde değil. Genel olarak atletik özellikleri üst seviyede, bu da özellikle savunmada ve tabiki ribaundlarda etkili bir oyuncu olmasını sağlıyor. Savunma ribaundları konusunda pozisyonuna göre çok iyi bir oyuncu, takımına ciddi bir katkı veriyor.

Gelelim eksilerine… Şutları istikrarlı değil. Özellikle dş şutlar konusunda beklentileri karşılayamıyor, pozisyonuna göre zayıf bir isim. Ayrıca kendi şutunu yaratabilme konusunda da çok maharetli ve sürdürülebilir bir isim değil. Bu nedenle de pasa fazla odaklanıyor, bu da tek yönlü olmasına neden oluyor ve hata yapma olasılığı artıyor. Savunma tarafında fazla eksisi yok ama top çalma ya da ikili sıkıştırma konusnuda sistemin dışında sezgilerine dayanarak hareket ettiği, kumar oynadığı için takımının dengesini bozabiliyor, rotasyonlarda sıkıntı yaşayabiliyor.

Elbette Polite geleceğe dönük bir transfer Asvel için. Euroleague sahnesinde hemen etkili olmasını beklemek hayalcilik olur. Ama Pro A sahnesinde alacağı sürelerle kendisini geliştirip, bir sonraki sezon Euroleague sahnesinde de katkı verebilecek bir seviyeye çıkabilir. Dış şutlar ve kendi skorunu üretebilme konusundaki gelişimine odaklanmalı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …