Güncel Haberler

RESMİ: Kızıl Yıldız’ın Yeni Forveti Bursaspor’dan Ayrılan Holland Oldu (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Adriyatik Ligi şampiyonu Kızıl Yıldız, tanıdık bir forvet ile anlaştı.

Sezonu Frutti Extra Bursaspor‘da tamamlayan ve takımın EuroCup finaline giden yolculuğunda önemli bir rol oynayan tecrübeli forvet John Holland ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.96 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu geçtiğimiz sezon BSL’de 8 maçta ortalama 23.0 dakika süre alırken 13.6 sayı, %47.1. 3sayı, 2.0 ribaund, 1.8 asist ve EuroCup sahnesinde ise yine 8 maçta ortalama 24.4 dakika sahada kalırken 11.4 sayı, %40.8 3sayı, 3.6 ribaund, 1.4 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Hücumda çok yönlü bir oyuncu olan ve yüksek yüzdeli dış şutları ile ön plana çıkan Holland, işin savunma tarafında ise pek istekli bir isim değil. Ancak zekası, tecrübesi, pozisyon bilgisi ve fiziksel avantajları ile takımına dezavantaj yaratmayan bir isim elbette. Gerek bir önceki sezon EuroCup sahnesinde Kazan forması ile gerekse geçen sezon Bursaspor çatısı altında hücumda 3 ya da 4. opsiyon, zaman zaman da x-faktör olarak önemli skor katkıları vermiş artı ribaundlarda da uzunlara destek olmuştu.

Bursa’nın mevcut kanat rotasyonunda Onuralp, Freeman’ın ayrılığı sonrası skorer kimliğini öne çıkarmıştı ama yanlız kaldığını bir çok maçta görmüştük. Holland tecrübesi ve hücumdaki çok yönlü katkısı ile rotasyona derinlik katmış, koç Alimpijevic’in işini özellikle hücumdaki varyasyonlar ve çeşitlilik anlamında ciddi şekilde kolayaştırmıştı. Hem içeriden hem dışarıdan üretebilmesi, daha da önemlisi topla kendi skorunu yaratabilmesi Bursa hücumlarına seviye atlattığını görmüştük. Evet savunmada zaman zaman aksadı ama bu alanda Onuralp’in fiziksel ve enerji anlamındaki zaaflarını kapatmıştı çoğu zaman. Dolayısıyla Kızıl Yıldzı gibi mütevazi bütçeli bir Euroleague takımı içn tecrübesi, yüksek enerjisi, hücumdaki çeşitliliği ile değerli bir takviye olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …