Güncel Haberler

İDDİA: Asvel’in, Jean-Charles ile Anlaşması Bekleniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan Fransa Betclic ELITE Pro A‘nın son şampiyonu LDLC Asvel Villeurbanne, yerli rotasyonuna bir uzun eklemeye hazırlanıyor.

BasketNews’da yer alan habere göre sezonu Olympiakos‘da tamamlayan ve serbest kalan Livio Jean-Charles ile anlaşmak üzereler.

2.05 metre boyunda olan 28 yaşındaki Fransız 4 numara, geçen sezon Yunanistan Ligi’nde 27 maçta ortalama 16.4 dakika süre alırken 7.1 sayı, %35.3 3sayı, 4.1 ribaund ve Euroleague’de ise 29 maçta ortalama 11.1 dakika sahada kalırken 3.8 sayı, 2.2 ribaund ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Fransız 4 numara atletizmi, enerjisi ve savaşçı kimliği ile ön plana çıkan bir oyuncu. İkili oyunları yüksek yüzde ile bitirebildiği gibi, çok istikrarlı olmasa da dış şut tehditi mevcut, ayrıca orta mesafe tehditi de oldukça iyi. Hücumdaki bu artılarının yanı sıra çemberi de koruyabilen, atletizmini oyunun bu alanında da kullanan bir isim. Özetle bir yıldız değil oyunun iki alanında da ama çalışkanlığı ve kaliteli karakteri, boşlukları doldurabilen, takım arkadaşlarına oyunun her alanında yardımcı olan, atletik ve enerjik bir rol oyuncusu, her takıma lazım nitelikte bir görev adamı.

Koç Bartzokas geçtiğimiz sezon özellikle Euroleague sahnesinde ona pek şans vermedi. 4 ile 5 numara arasına sıkışmış kalmış bir isim. 4 numara için dış şut ve yüzü dönük tehditi yeteri kadar istikrarlı değil, 5 numara için de ince kalabiliyor. Bu nedenle de Vezenkov ve Fall gibi 4 ile 5 numarada iki önemli yıldızı bulunan Olympiakos, ona pek ihtiyaç duymadı. Ama yeniden yapılanan Asvel’de 4 numaradaki tek isim bir diğer yeni transfer Noua şuanda. Dolayısıyla Jean-Charles’in enerjisine, çalışkanlığına ve ribaudlardaki savaşçı kimliğine ihtiyaçları olacak.

https://youtu.be/ecoeNaI5YzQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …