Güncel Haberler

RESMİ: Kızıl Yıldız, Nedovic’in Yuvaya Döndüğünü Açıkladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız, sessiz bir transfer dönemi geçiriyordu ama yıldız bir skorerin 10 yıl sonra kulübe geri döndüğünü açıklayarak piyasaya iyi bir giriş yapmış oldular.

Adriyatik Ligi şampiyonundan yapılan açıklamada son olarak Panathinaikos forması ile izlediğimiz tecrübeli skorer Nemanja Nedovic ile 3 yıllık kontrat imzalandığı duyuruldu. Sırp ekibi bonservis bedeli olarak 300 bin euro öderken oyuncuya da yıllık 1.1 milyon euro ödeyecek.

1.92 metre boyunda olan 31 yaşındaki Sırp guard, geçtiğimiz sezon Euroleague sahnesinde 26 maçta ortalama 24.1 dakika süre alırken 14.3 sayı, %38.4 3sayı, 2.2 ribaund, 3.2 asist ve Yunanistan Ligi’nde ise 26 maçta ortalama 23.2 dakika süre alırken 14.4 sayı, %34.6 3sayı, 2.3 ribaund, 2.6 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Sırp guard, sağlıklı kalabildiği dönemlerde bizlere ne kadar önemli bir skor opsiyonu olduğunu gösterdi kariyeri boyunca ki kötü geçen Milano döneminin ardından Panathinaikos’da adeta kendisini buldu. Özetle ona verilen bu yeni fırsatı iyi değerlendirdi. Müthiş top tekniği, mesafe tanımayan yüzdeli üçlükleri ve etkili birebirleri ile takıma değer kattı, hücumda takıma liderlik etti. Zaman zaman bencil olduğu için takıma zarar verse de bu sezon ikili oyunları daha iyi organize eden gerektiğinde Evans ve Papagiannis gibi uzunları da besleyen bir guarddı.

Ancak savunmada yumuşak olduğunu bir kez daha gördük ve bunun onun Euroleague sahnesindeki sürekliliğini ciddi anlamda etkiledi. Evet kritik anlarda el yakan topları kaldırıp atan, isabeti de bulan bir oyuncu, ritmini bulduğunda alev alıyor ve onu durdurmak gerçekten çok zor oluyor. Ama artık tecrübeli bir oyuncu olmasına rağmen halen pas-şut tercihlerinde hata yapabilen, takıma zarar verebilen bir oyuncu. Ayrıca savunmada da size maç kaybettirecek hatalar yapabilen, oyunun bu alanındaki isteği ve konsantrasyonu düşük bir silah.

Kızıl Yıldız her zaman yerli oyuncuların performansları ile ayakta kalan ve play-off hedefini zorlamaya çalışan bir takım oldu Euroleague sahnesinde. Geçtiğimiz sezon da Kalinic, Dobric, Davidovac gibi isimlerle bunu denemişlerdi. Ancak hem Davidovac hem de Kalinic’i kaybettiler ve yerli rotasyonları ciddi anlamda zayıflamıştı. Dolayısıyla Nedovic hem takımın skor yükünü önemli ölçüde yukarı çekebilecek hem de tecrübesi ile takıma liderlik edebilecek, Kalinic’den bu alanda doğan eksikliği de doldurabilecek bir isim. Elbette aldığı para biraz yüksek ama sağlıklı kalabilirse, en azından 38 maçtan 30 tanesinde forma giyebilirse Kızıl Yıldız da kulüp adına fedakarlık yapılarak verilen bu yüksek maaşın karşılığını alabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …