Güncel Haberler

Alper Yılmaz, Euroleague’de Üst Üste 2. Kez “Yılın Yöneticisi” Seçildi

Anadolu Efes‘in genel menajeri Alper Yılmaz, takımın üst üste ikinci kez şampiyon olarak tamamladığı Turkish Airlines Euroleague sezonunda tüm takımların genel menajerleri tarafından Euroleague’de yılın en iyi yöneticisi seçildi.

Euroleague’de Yılın Yöneticisi ödülü, bir önceki sezonda Euroleague’in kulüp yönetiminin tüm yönlerinde mükemmellik taahhüdünü en iyi şekilde örnekleyen kişi ve kulübe verilmekte. Oy vermeden önce değerlendirilen kategoriler arasında sportif değerler, taraftar deneyimi, pazarlama ve iletişim de yer almakta.

Bilindiği gibi Gianluigi Porelli EuroLeague Yılın Yöneticisi ödülü, 2005’ten beri her yıl verilmekte ve Alexander Gomelskiy Yılın Coachu ödülü ile birlikte Euroleague’in en prestijli iki önemli ödülünden biri olarak görülmekte. Ödül, çabalarıyla Turkish Airlines Euroleague’de başarı öykülerini yazan yöneticilere verilmekte.

Yirmi yılı aşkın bir süre Virtus Bologna’nın başkanlığını yürüten Gianluigi Porelli, ULEB’in kurucuları arasında yer alarak başkanlık görevinde bulunmuş ve 2009 yılında vefatının ardından “Yılın Yöneticisi” ödülü Gianluigi Porelli’nin adına düzenlenmeye başlamıştı.

Bilindiği gibi daha önce Anadolu Efes’in başkanı Tuncay Özilhan da 2013 yılında Euroleague’de “Yılın Yöneticisi” seçilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …