Güncel Haberler

İDDİA: Monaco, Calathes ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden Fransa Betclic ELITE Pro A ekiplerinden AS Monaco, kadrosunu tecrübeli bir guard ile güçlendirmek istiyor.

BeBasket’de yer alan habere göre Fransız ekibi, Satoransky transferi sonrası artık FC Barcelona‘dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Nick Calathes ile ilgileniyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko da onunla ilgilenen bir diğer ekip.

Kontratı devam etmesine rağmen Euroleague tarihinin en çok asist yapan oyuncusu konumundaki 33 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, koç Saras’ın gelecek planları arasında yer almıyor.

2021 yazında Barça ile 2 yıllık kontrat imzalayan Calathes, bu sezon Euroleague sahnesinde 7.3 sayı, 6.4 asist, 4.0 ribaund, 1.1 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti. Liga Endesa’da ise 6.3 sayı, 5.2 asist, 4.3 ribaund ortalamalarına imza atmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Calathes, bu sezon yaptığı asistlerle beraber bir diğer efsane Yunan guard Spanoulis’i geride bırakarak tam 1711 asist ile Euroleague tarihinin en çok asist yapan oyuncusu olmayı başarmış bir isim. Yani onun için Avrupa basketbolunun efsane isimlerinden biri diyebiliriz rahatlıkla. Evet tabiki eski günlerinden uzak bir performans izledik ondan bu sezon. Sakatlıklar ve ilerleyen yaşıyla beraber hem süreleri dengelendi koç Saras tarafından hem de modern basketbolda artık iyice ağırlaşan bacakları ve hücumdaki sınırlı katkısıyla rolü değişmeye başladı.

Elbette işin savunma tarafında zekası, pozisyon bilgisi ve güçlü fiziği ile halen 1 numara pozisyonu için çok önemli bir isim. Sezgileri ve refleksleri halen iyi durumda, el çabukluğu ayakları kadar başını ağrıtmıyor ve iyi bir top hırsızı. Hücumda ise müthiş pas becerisi, üst düzey saha görüşü ile ikili oyunlarda ve penetre pas oyunlarında halen tam bir maestro Calathes. Ancak artık eskisi kadar delici bir oyuncu olmadığı gibi bir türlü istikrara kavuşturamadığı dış şutları yüzünden de çoğu zaman rakip savunmaların onun adamından diğer isimlere kolaylıkla yardım getirebildiğini, onu yay gerisinde riske ettiğini gördük.

Monaco, kadrosunu tamamen yeniliyor yeni sezon öncesinde. Guard rotasyonuna baktığımızda ise Lee Panathinaikos’un yolunu tuttu, James’in NBA’e dönmesi bekleniyor, Andjusic Partizan’a gitti, Ouattara’nın ASVEL ile anlaşması bekleniyor ve Westermann ile yeniden anlaşmayı düşünmüyorlar. Henüz resmi olarak açıklanmasa da Loyd ve Okobo gibi iki skorer guard ile anlaştılar. Onların yanına takımı derleyip toplayacak, organizasyon ve savunma yönü kuvvetli bir isim arıyorlar ki Calathes kesinlikle bu tanıma uyan bir isim, sonuçta Euroleague tarihinin en çok asist yapan isminden bahsediyoruz. Açıkçası iki skorer guard ve Calathes transferi olursa doğru bir kimya kurmuş olacaklarını ve yine geçtiğimiz sezon olduğu gibi çok can yakacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …