Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Bjelica ile Prensipte Anlaştı! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden, ING Basketbol Süper Ligi’nin son şampiyonu Fenerbahçe Beko, uzun rotasyonuna önemli bir takviye yapabilmek adına kolları sıvadı.

İspanya kaynaklı The Home of Glory sitesine göre Fenerbahçe Beko, eski oyuncusu Nemanja Bjelica‘ya 2 yıllık toplam 2.6 milyon Euro değerinde bir teklif sundu ve prensipte anlaşma sağlandı taraflar arasında. Sırp yıldızın Golden State Warriors ile 1 yıllık 2.1 milyon dolar değerindeki kontratı sona erdi ve serbest kaldı.

Bjelica, 7 sezondur NBA’de forma giyiyor ve takımlar onu minimum kontratla kadrolarına katmak istiyorlar ilerleyen yaşının da etkisiyle yani brüt olatak yıllık 2.3 milyon dolardan bahsediyoruz. Yani Fenerbahçe’nin teklifi de net kazanç şeklinde olduğu için NBA’deki yaklaşık net kazancı olacak 1.38 milyon dolar ile aynı seviyede.

2.08 metre boyunda olan 34 yaşındaki Sırp yıldız, geçtiğimiz sezon Warriors ile şampiyonluk sevinci yaşarken 71 maçta ortalama 16.1 dakika sahada kalmış ve 6.1 sayı, 4.1 ribaund, 2.2 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bjelica, Warriors forması ile NBA sahnesinde verimli bir sezon geçirdi ki zaten geçen yaz Olimpiyat elemelerinde de milli formayla olumlu sinyaller vermişti. Dış şut tehditi, müthiş oyun zekası ve ribaundlardaki etkili performansıyla halen Euroleague’i domine edebilecek 4 numaralardan biri. Hücumda tam anlamıyla çok yönlü bir silah olan Bjelica’nın koç Itoudis’in özgür sisteminde çok verimli olacağı bir gerçek ve artık muhtemelen kariyerinin son meydan okumasını yapacağını düşünürsek NBA’de minimum kontrat almak yerine Avrupa’ya dönmesini yüksek ihtimal olarak görüyorum.

İlerleyen yaşıyla ve geçirdiği çeşitli sakatlıklarla beraber bacakları artık ağırlaştı ve zaman zaman çabuk, atlet forvetleri perimetrede savunmada sorunlar yaşayabiliyor ama zekası ve pozisyon bilgisi sayesinde bu zaaflarını da kapatmayı biliyor ki bunu NBA gibi müthiş atletlerin olduğu bir ligde bile yaptığını düşünürsek Euroleague’de bu zaafının daha da az ön planda olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Wilbekin gibi önemli bir skoreri ve boyalı alanda etkili iki uzun Jekiri ile Motley’i kadrosuna katan Fenerbahçe’de oyunu alçak posttan da kurabilecek, içten dışa sistemi oturtabilecek anahtar parçalardan biri olacaktır Bjelica. Tecrübesi ve artan pozisyon bilgisi ile beraber artık 5 numarada da görev alabilen Bjelica’nın halen Euroleague seviyesinde bir yıldız olduğunu net olarak söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …